Mainos

Halvat hinnat tappamassa maatalouden

Suomalaisen maaseudun tulevaisuudesta keskusteltiin Kokemäellä Anttilan tilalla. Keskustelijoiden mielestä suomalainen kuluttaja tappaa suomalaisen maatalouden, jos juostaan vain halvan hinnan perässä. Vakavasta aiheesta huolimatta tunnelma etä-SuomiAreena-tilaisuudessa oli leppoisa.

Keskustelijat olivat huolissaan myös EU:n uudesta maatalouspolitiikasta, jonka pitäisi astua voimaan vuonna 2014. Vielä ei ole varmaa, säilyttääkö Suomi nykyiset tukensa täysimääräisinä. Entinen maatalousministeri Juha Korkeaoja (kesk) vetosi nykyiseen maatalousministeriin Jari Koskiseen (kok), että tämä tappelisi vastaan Brysselissä.

Jo aikaisemmin tänä aamuna Huomenta Suomen lähetyksessä vieraillut ministeri Koskinen sanoi, että Suomen omavaraisuus maataloustuotannossa on kuluttajien kysynnän varassa.

– Ratkaisevaa on, että suomalaiset tuotteet ovat niin hyviä, että kuluttajat niitä ostavat. Toivottavasti kuluttajat ovat valmiita maksamaan tällaista Suomi-lisää, kun he tietävät, missä tuotteet on tuotettu ja ne ovat kotimaisia.

Koskisen mukaan Suomi on omavarainen etenkin maidon ja kananmunien sekä sian- ja kananlihan tuotannossa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.