Mainos

Halusi muistuttaa, kuinka arvokasta elämä on – sureva äiti julkaisi kuvia kohtukuolleesta vauvastaan

Lapsensa 41. raskausviikolla menettänyt, murtunut äiti jakoi Facebookissa tarinansa muistuttaakseen muita vanhempia, kuinka arvokkaita ne hirveätkin lasten kanssa vietetyt hetket ovat. Artikkelin kuvat eivät sovi herkimmille.

Floridalaisen Natalie Morganin lapsi syntyi kuolleena syyskuussa 2015. Rohkean äidin kuvat surevista, kohtukuollutta lasta pitelevistä vanhemmista ovat keränneet tähän päivään mennessä Facebookissa jo 70 tuhatta reaktiota ja satoja tuhansia jakoja.

Lapsensa menettänyt Natalie haluaa Facebook-julkaisullaan muistuttaa kaikkia lasten huutoon, unettomiin öihin, vaipanvaihtoon ja sotkuun turhautuneita omalla tarinallaan.


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Natalie kirjoittaa, että hänen ja aviomiehensä Brianin lapsi Eleanor Josephine syntyi syyskuun 11. päivä. Edellisenä iltana tuleva äiti oli mennyt nukkumaan ja lapsi oli potkinut villisti. Kun Natalie heräsi, ei lapsi potkinut. Vauvalta ei löytänyt enää sydämenlyöntiä.

– Minä tiesin, minä vain tiesin. En halunnut tietää, halusin olla erehtynyt, mutta tiesin, Natalie kertoo.

Sairaalassakaan vauvasta ei löytynyt elonmerkkejä. Natalien raskaus oli edennyt 40 viikkoa ja kuusi päivää, kun vauva kuoli.

– Se on lamauttava, kaiken nielevä, kertakaikkisen tukehduttava tunne, ja muisto siitä tulee kalvamaan mieltäni lopun elämäni ajan, Natalie kirjoittaa.

– Siinä hetkessä tunsin, että olen jumissa, kuin katto kirjaimellisesti hajoaisi päälleni. En pystynyt hengittämään, huusin, heitin asioita, oksensin. Ja sitten pieni osa minusta kuoli hänen kanssaan.


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Kipu elää ikuisesti"

Nainen kertoo, ettei suostunut ottamaan epiduraalia, sillä halusi tuntea kaiken kivun, tuskan ja kamppailun fyysisesti, mitä hän tunsi myös sydämessään.

– Se oli vaikein asia, jonka olen koskaan tehnyt. Koskaan.

Natalie kertoo, että entistä vaikeammaksi asian teki se, että sietämätön fyysisen kipu ei päättynyt synnytyksen jälkeen, sillä hän synnytti elotonta lasta.

– Lopussa ei ollut onnea, joka olisi auttanut minut unohtamaan kivun. Kipu, toisin kuin tyttövauvani, elää ikuisesti.

– Lopulta noiden helvetillisten synnytystuntien jälkeen tyttö asetettiin rintani päälle – upeana, mutta elottomana. Ei ollut mitään syytä odottaa ensimmäistä itkua häneltä. Sen sijaan minä olin se, joka itki, Natalie kertoo Facebook-päivityksessään.

– Anoin häntä kyynelteni läpi heräämään: ”Ole kiltti ja herää, tyttövauva, ole kiltti ja herää. Mikset itke äidille? Ole kiltti ja herää.”

"Antaisin mitä tahansa tässä maailmassa, että minulla olisi vauva"

Natalie ja Brian viettivät lapsen kanssa kuusi tuntia ja ottivat satoja valokuvia. He pesivät lapsen, kampasivat tämän tukan, suutelivat ja pitivät häntä sylissään, ja lopulta sanoivat hyvästit.

Natalie kertoo, että niin kuin lapsen kuolema ja synnytys ei olisi ollut hänelle jo tarpeeksi traumaattinen kokemus, joutuu hän silti vielä kärsimään synnytykseen liittyvistä fyysisitä kivuista.

– Kun olette hereillä kolmelta aamuyöstä, koska pidätte lastanne sylissä, joka pitää teitä hereillä, minä olen hereillä kolmelta aamuyöllä, koska en voi.

– Antaisin mitä tahansa tässä maailmassa, että minulla olisi vauva sylkemässä päälleni, itkemässä tuntien ajan päivällä ja yöllä, huutamassa, joka ei antaisi minun laittaa häntä alas, rikkomassa nännini rintasyömisestä, pitämässä minut hereillä koko yön.

Natalie pyytää kaikkia vanhempia olemaan kiitollisia lapsistaan niinä vaikeimpinakin hetkinä, kun tuntuu ettei enää millään jaksa ja tekisi mieli luovuuttaa.

Katso koskettava Facebook-julkaisu kokonaisuudessaan:


Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lähteet: Kidspot, Facebook

***

6:35

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.