Äidin surullinen varoitus: Viikkoa aiemmin terveeksi todettu 2-vuotias kuoli yllättäen – nämä "tavanomaiset oireet" voivat viestiä sairaudesta

7:45

Amerikkalaisäiti varoittaa muita vanhempia kiinnittämään huomiota diabeteksen pieniin oireisiin myös lapsilla. Naisen oma tytär menehtyi diagnosoimattoman sairauden seurauksena.

Katso yllä olevalta videolta keskustelua diabeteksen riskitestistä, jonka voi tehdä helposti verkossa!

Amerikkalainen äiti Sierra Greenlee huomasi ensi kerran, että joku oli vialla hänen kaksivuotiaalla tyttärellään Aryalla, kun hän haki lapsen lastenhoitajaltaan viime maaliskuussa.

– Kun pääsin lastenhoitajan luo, hän oli kantanut hänet autolleni. Tyttäreni oli aivan taju kankaalla, hänellä oli ollut raskas päivä. Välinpitämättömästi kysyin, hengittikö hän, vitsaillen, Sierra kertoo Facebookissa.

Vasta laittaessaan käden tyttärensä rinnalle, äiti säikähti. Lapsi ei hengittänyt.


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Tiesin, että minun täytyi viedä hänet takaisin sisälle ja aloittaa elvytys. Olin niin raivoissani ja kauhuissani.

"Se yksi pieni lause tuhosi koko olemukseni"

Äiti yritti ensin elvyttää lasta 15 minuuttia, ja ensihoitohenkilökunta jatkoi samaa jopa tunnin ajan.

– Ajoittain tunsin itseni ulkopuoliseksi, katsoen tämän kamalan tapahtuman kehittymistä. Minulla on aina ollut tällaisia painajaisia, mutta sen ei koskaan pitänyt tapahtua, ei minulle, Sierra kertoo.

Arya vietiin sairaalaan, jossa lääkärit kertoivat lapsen menehtyneen.

– Se yksi pieni lause tuhosi koko olemukseni. Kaikki, mitä olin, oli tuossa pienessä tytössä. Hän oli minun ehdoton ylpeyteni ja iloni.

– Siinä hetkessä en tuntenut mitään, se oli kuin sydämeni olisi myös pysähtynyt. Olin ontto kuori. Shokki oli musertavaa, Sierra kuvailee.


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Anelen, että tulette tietoisiksi lapsuuden diabeteksen merkeistä ja oireista"

Lääkärien testeissä kävi ilmi, että Arya oli sairastanut tyypin 1 diabetesta, täysin perheen tietämättä. Äiti oli järkyttynyt, sillä lapsen kummankaan vanhemman suvussa ei kulkenut sairautta ja vasta viikkoa aiemmin terveystarkastuksessa lapsi oli todettu täysin terveeksi.

Aryan kehon sokeritasot olivat kohonneet niin korkealle, että lapsi oli vaipunut ketoasidoosiin, koomaan ja lopulta menehtynyt.

Jatkuva jano, väsymys ja vessassa juokseminen ovat diabeteksen oireita myös taaperoilla, mutta Sierran mukaan monet vanhemmat eivät välttämättä huomaa niitä, sillä lapsethan tekevät näitä asioita.

– Anelen teitä kysymään lapsenne lääkäriltä sen testaamista. Anelen, että tulette tietoisiksi lapsuuden diabeteksen merkeistä ja oireista.

– Koska kenenkään vanhemman ei pitäisi koskaan kuulla sanoja, "olen pahoillani, mutta valitettavasti hän ei selvinnyt", Sierra päättää.


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lähteet: Facebook, Yahoo Lifestyle

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja