Mainos

Haluatko vaihtaa älypuhelinriippuvuutesi johonkin parempaan? Tässä nerokas vinkki

Haitallisen tavan voi vaihtaa hyvään tapaan. Kokeile korvata älypuhelimen nappaaminen käsipainoon tarttumisella. 

Charles Duhigg kirjoitti kirjan tavoista ja siitä, miten ne toimivat. Sekä hyvinä että pahoina pidetyt tavat toimivat samalla tavalla: laukaiseva tekijä saa ihmisen toistamaan tutun rutiinin, joka palkitsee jollakin tavalla, kertoo The Inc -sivusto.

Huono uutinen onkin se, että kierteestä on vaikeaa päästä irti, vaikka tapa olisi haitallinen. Kun ihminen lopettaa tupakoinnin, hän saattaa vaihtaa sauhuttelun jatkuvaan karkin syömiseen.

Haitallisen tavan voi kuitenkin vaihtaa myös hyvään tapaan. Esimerkiksi jatkuvan sosiaalisen median selaamisen älypuhelimella voi vaihtaa lukuharrastukseen. Seuraa näitä vinkkejä! 

Vaihda huono tapa hyvään!

 1. Mikä Facebookin selailussa viehättää enemmän kuin kirjan lukemisessa? Luultavasti helppous. Anna itsellesi lupa lukea kirjaa vain yksi tai kaksi kappaletta. Tee toiminnasta helppoa: ei suuria sitoumuksia.
 2. Kaappaa ärsyke! Kun huomaat kätesi ojentuvan kohti älypuhelinta, havahdu tilanteeseen ja tartu sen sijaan kirjaan. Valitse fyysinen kirja, sillä mobiililaitteella huomio harhautuu helposti muihin asioihin.
 3. Toimi – lue kirjaa. Muista, ettet sitoudu kerralla koko kirjan lukemiseen. Pieni lukuhetki riittää!

Kokeile korvata kirjan nappaaminen käsipainoon tarttumisella. Tee 5–10 toistoa. Voit myös tehdä muutaman vatsalihasliikkeen aina, kun kätesi ulottuu kohti puhelinta sohvalla maatessasi. Helppoa!

Kokeile vaikka tätä:

0:45

...tai tätä:

1:46

Lähde: Inc.com

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.