Haluatko vaihtaa akun? 5 älypuhelinta, joissa se on vielä mahdollista

Suurimmassa osassa älypuhelimista akku on sisäänrakennettu, eikä sitä voi näin ollen vaihtaa. Takavuosina vaihdettava akku oli enemmän sääntö kuin poikkeus. Nykyisten puhelinmallien kiinteillä akuilla tavoitellaan yhtenäisempää unobody-rakennetta, jolloin puhelin on mahdollista valmistaa täysimetalliseen kuoreen ja sen muotoilu on kauniimpi.

Markkinoilta löytyy edelleen puhelinmalleja, joihin voi vaihtaa akun. Tällöin esimerkiksi matkalle voi ottaa mukaan täyteen ladatun vara-akun, jolloin puhelimen käyttöaikaa voi kasvattaa merkittävästi. Näiden mallien määrä vähenee jatkuvasti.

Seuraavissa älypuhelinmalleissa on vaihdettava akku:

LG G5

Hinta: Noin 490 euroa

LG G5 on tämän hetken tehokkain vaihdettavalla akulla varustettu älypuhelin. G5:ssä on moduulirakenne, jonka ansiosta laitteeseen voi liittää lisäosia kuten lisäakulla varutetun kamerapidikkeen. Tämä myydään lisävarusteena. Puhelimessa on 5,3-tuumainen näyttö ja 32 gigatavun sisäinen tallennusmuisti, jota voi laajentaa muistikortilla.

Samsung Galaxy J3

Hinta: Noin 170 euroa

Galaxy J3 on Android-puhelin, jossa on irrotettava takakuori. Laitteessa on kahdeksan megapikselin takakamera ja viisituumainen näyttö. Sisäistä kahdeksan gigatavun tallennusmuistia voi laajentaa muistikortilla.

Samsung Galaxy J5

Hinta: Noin 170 euroa

J3:n kanssa samassa hintaluokassa oleva J5 soveltuu hyvin mobiilikuvaajalle. Puhelimessa on 13 megapikselin takakamera ja 5 megapikselin etukamera.

Samsung Galaxy Xcover 3

Hinta: Noin 180 euroa

Galaxy Xcover 3:sta löytyy niin ikään irrotettava takakouori eli puhelimen akku on vaihdettavissa. Itse laite on suunniteltu hieman tavallista kovempaan käyttöön. Rakenne on vahvistettu ja laitetta voi pitää metrin syvyisessä vedessä 30 minuutin ajan. Lisäksi puhelin on pölytiivis.

Huawei Y5 II

Hinta: Noin 110 euroa

Huawein Y5 II on yksi markkinoiden edullisimmista älypuhelimista. Laite on siitä huolimatta muotoiltu tyylikkäästi ja mikä parasta, sen akun voi irrottaa takakuoren alta. Puhelimessa on kahdeksan megapikselin takakamera ja 5-tuumainen teräväpiirtonäyttö.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja