Haluatko terveen ja kestävän parisuhteen? Näistä asioista sinun pitäisi luopua

Terveen ja kestävän parisuhteen ylläpitäminen vaatii paljon työtä ja sitoutumista. Jotta tavoitteessaan pystyy onnistumaan, näistä seitsemästä tavasta tulisi päästä eroon, kehottaa Popsugar.

1. Tarve olla aina oikeassa

Kukaan ei ole täydellinen – ja aina oikeassa. Kilpailullinen luonne ei ole missään nimessä huono asia, mutta terve kilpailuhenkisyys pitäisi pystyä erottamaan sen kanssa, että aina pitäisi olla oikeassa.

Popsugar neuvoo aloittamaan pienillä muutoksilla: pienissäkin asioissa voi antaa periksi.

Vaihtoehtoisesti voi myös yrittää keskittyä siihen, mitä kumppani tekee tai sanoo oikein, eikä väärin. Aluksi muutos ei varmasti ole helppo, mutta pikkuhiljaa sen positiivisen vaikutuksen voi todella huomata.

2. Puhelinriippuvuus

Jos kaikki päivät kuluvat sosiaalisessa mediassa, pelien parissa tai muuten puhelinta räpläten, kannattaa miettiä, onko ajanviettotapa jo riippuvuuden puolella.

Teknologia auttaa usein meitä pysymään yhteydessä rakkaimpiemme kanssa, mutta se ei saisi alkaa vaikuttaa siihen, kuinka hyvin olemme läsnä tässä hetkessä. Jos puhelimella ja laitteilla vietetyt tunnit alkavat syödä aikaa yhteisestä ajastanne kumppanin kanssa, kannattaa puuttua asiaan.

Hyvä apuväline puhelinaddiktioon ovat esimerkiksi erilaiset sovellukset, jotka rajoittavat sosiaalisen median ja muiden sovellusten käytön muutamaan tuntiin tai estävät niiden käytön kokonaan tiettyyn aikaan päivästä.

3. Vertailu

Vertailuun sortuminen on helppoa, mutta kumppania ei pitäisi koskaan vertailla aikaisempiin kumppaneihin tai edes siihen, millainen hän oli, kun ensikerran tapasitte. Vertailulla voi olla nimittäin negatiivinen vaikutus suhteeseen.

Kumppanin vertailun tai erilaisten odotusten asettamisen sijaan kannattaa keskittyä siihen, millainen itse on vuoden jokaisena päivänä. Keskittykää siihen, että molemmat kasvatte ja opitte lisää toisistanne, kun rakennatte elämää yhdessä.

4. Itsesyytökset

Virheet, epäonnistumiset ja epäonnisuus kuuluvat elämään. Jos suhteessa haluaa antaa täyden potentiaalinsa, ei kaikesta pidä koko ajan syyttää itseään – oli se sitten syystä tai ei.

Paras tapa päästä eroon näistä epäilyistä on kommunikointi. Jos epäilee tehneensä virheen tai väärin, kannattaa tuoda huoli myös toisen kuultavaksi ja selvittää asia keskustelemalla.

5. Toisen syyttely

Kuten itsensä syyttäminen, myös toisen syyttäminen syö suhdetta. Syyttelyn sijaan pyri ymmärtämään tilannetta: millainen on toisen tausta ja miksi hän toimi näin? Jos asia vaivaa edelleen, tuo jälleen huolesi ja tunteesi esille ja etsikää ratkaisua yhdessä.

6. Odotukset, joita ei sanota ääneen

Kumppani ei pysty lukemaan ajatuksia. Jos omia ajatuksiaan, toiveitaan ja odotuksiaan ei koskaan sano ääneen kumppanille, ei hän voi täyttääkään niitä. Sama pätee toisinpäin: opit tietämään kumppanin toiveet sitten, kun hän kertoo ne ääneen.

Jaa odotuksesi vapaasti ja kysele samoista aiheista kumppaniltasi. Tässäkin asiassa kommunikointi on kaiken a ja o.

7. Liian tiukka aikajana

On tärkeää miettiä sitä, mitä haluaa elämässä ja pyrkiä omia tavoitteitaan ja unelmiaan kohti. Jos elämäänsä haluaa kuitenkin elää liian tiukan aikajanan mukaan, se voi aiheuttaa liian kovia paineita parisuhteelle.

Kumppanin kanssa kannattaa keskustella omista odotuksista, tavoitteista ja unelmista, jotta tulevaisuutta voi suunnitella sen mukaan. Mitään ei kuitenkaan kannata tehdä vain siksi, että oma aikataulu sanoo niin – anna asioiden edetä omalla painollaan.

Lähde: Popsugar

***

Katso alla olevalta videolta myös helppo vinkki, jolla voit parantaa parisuhdettasi jo tänään!


Lue myös:

    Uusimmat