Onko vain toinen parisuhteeseenne tyytyväinen? Kolme tapaa edetä

Joskus parisuhteessa yksi osapuoli on yhteiseloon täysin tyytyväinen, kun taas toista kaihertaa. Jos kumppanin mielestä mitään ongelmaa ei ole, voi tuntea olevansa umpikujassa. YourTango listasi keinoja tilanteen ratkaisemiseksi.

Aina, kun parisuhteessa kokee olevan jotakin vikaa, on tietysti tärkeää avata suunsa ja kertoa asiasta – meistä kukaan ei ole ajatustenlukija. Aina kumppanilta ei kuitenkaan saa sellaista vastakaikua kuin haluaisi. On mahdollista, että toisen osapuolen mielestä mitään ongelmaa ei ole. 

Katso jutun alussa olevalta videolta, miten intohimoa ylläpidetään pitkässä parisuhteessa.

On helppo ajatella, että ongelma on kumppani, joka ei näe tosiasioita. Mutta pidemmän päälle jokainen on vastuussa omasta onnestaan. Jos haluat kumppanisi tekevän jotakin, mitä hän ei tee, tai lopettavan tekemästä jotakin, mitä hän tekee, nämä asiathan häiritsevät nimenomaan sinua, ei häntä.

On muutama keino, joilla tällaisessa tilanteessa voi edetä.

1. Muuta sitä.

Onko jokin keino, jota et ole vielä kokeillut pyrkiessäsi muuttamaan toisessa häiritsevää asiaa? Ehkä ei. Ehkä olet pyytänyt, motivoinut, uhkaillut, nalkuttanut, lahjonut ja valittanut. Jatka muuten vaan samaa rataa, jos haluat edelleen nakertaa suhteenne perustuksia.

Seuraavaksi on kuitenkin aika kääntää katse itseen. Miten voisit muuttaa itseäsi tilanteessa? Voisitko tukea kumppaniasi enemmän ja oikeasti kuunnella hänen näkemyksensä? Ette ehkä pääse yhteisymmärrykseen, mutta jo se, että yrittää ymmärtää toisen näkökantaa, voi saada aikaan muutosta ja toimia paremmin kuin saman vanhan levyn jauhaminen.

2. Hyväksy se.

Joskus kumppanissa häiritsevää asiaa voisi verrata pattereiden loppumista piippaavaan palohälyttimeen tai kengässä hiertävään pikkukiveen – eivät ne loppujen lopuksi ole elämän mittakaavassa isoja juttuja, mutta pitkään jatkuessaan ja väärällä hetkellä kyllä äärimmäisen raivostuttavia. Nämä pienet ärsytyksen aiheet voivat kasvaa parisuhteessa monumentaalisiin mittasuhteisiin.

Objektiivisesti katsottuna voi kuitenkin huomata, että vaikka kumppanissa on jokin ärsyttävä asia, jonka haluaisi muuttaa, niin hänessä on toisaalta myös satoja asioita, joita rakastaa. Jos näin on, paras ratkaisu tilanteeseen voi olla hyväksyntä. Silloin on päästettävä irti aiheen ympärillä vellovasta vihasta ja katkeruudesta ja aidosti päätettävä, että ei enää käytä energiaa asian vatvomiseen. Voi jopa ajatella, että tässäpä hyvä tilaisuus opetella kärsivällisyyttä ja anteeksiantoa.

3. Poistu siitä.

Viimeinen vaihtoehto on lähteä. Joskus käy niin, että jokin asia osoittautuukin itselle kynnyskysymykseksi. Jos kumppani ei muutu eikä itse voi elää asioiden kanssa sellaisina kuin ne ovat, tätä vaihtoehtoa on syytä harkita. Kahta ensimmäistä keinoa kannattaa kuitenkin kokeilla ensin – ellei ole fyysisessä vaarassa.

Lähde: Yourtango.com

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja