Haluatko juhlia lomalla auringon nousuun? Näissä kohteissa et pety

Matkailu avartaa, mutta monet kohteet voivat kulttuurin ja nähtävyyksien lisäksi tarjota myös vilkasta yöelämää. Matkoilla koet taatusti erilaisen juhlaillan kuin kotiseudun tutuissa ympyröissä.

Mihin matkustaa, kun tanssijalkaa vipattaa ja janoaa valvoa auringonnousuun asti? Hotels.com kokosi bilenälkäisille vinkkejä maailmanvalloitukseen.

Berliini, Saksa

Berliinillä on oma taikansa, ja se on tunnettu yöelämästään. Laaja bilepaikkavalikoima aina isoista varastobileistä trendikkäisiin klubeihin houkuttelee bilekansaa nauttimaan kaupungin eläväisestä ilmapiiristä. Berliinissä on kaikille jotain ja menoa riittää, joten siellä ei tarvitse mennä nukkumaan ennen aamunsarastusta, jos on menovaihde päällä. Klubikierroksen voi aloittaa esimerkiksi Mitten tai Prenzlauer Bergin kaupunginosista. Yksi Berliinin suosituin klubi Berghain eli teknon kirkko tekee juhlijaan vaikutuksen panorama-baarillaan sekä äänentoistojärjestelmällään.

Barcelona, Espanja

Sanotaan, että Barcelonassa on Euroopan eniten baareja ja ravintoloita asukasmäärää kohden. Illan tullessa La Ramblan aukio Placa Reial sekä useat baarit täyttyvät juhlijoista. Aukion tunnetuimmassa jazz-klubi Jamboreessa saa nauttia livemusiikista joka päivä. Yksi Barcelonan tunnetuimpia yökerhoja on viidestä kerroksesta koostuva Sala Razzmatazz. Klubilla saat nauttia erilaisista musiikkigenreistä sekä maailmanluokan tähtien keikoista. Jos juhlahenkeen haluaa ripauksen rantatunnelmaa, suuntaa Port Olimpicin satama-alueelle Opium Mariin.

Budapest, Unkari

Itä-Euroopan Pariisiksi kutsuttu Budapest tarjoaa yökukkujalle monipuolisen tarjonnan baareja, pubeja, keikkapaikkoja ja jopa baarilaivan. Danube-joen varrella sijaitseva A38 on laivasta yökerhoksi remontoitu biletaivas. Kolmikerroksinen laiva tarjoaa päivisin ruokaa ja iltaisin drinkkejä kansainvälisten DJ:den soittaessa taustalla. Jos haluat siemailla drinkkejä korkealla kaupungin kattojen yllä ja nauttia maisemista, ota suunnaksi kattoterassi Corvinteto. Alakerran yökerho tarjoaa myös useamman kerran viikossa keikkoja teknosta rap-musiikkiin.

Ibiza, Espanja

Ibizaa kutsutaan bilettäjien paratiisiksi. Aurinko paahtaa, drinkit ovat kylmiä ja musiikki raikaa. Vilkkainta bilemeininkiä löytyy Ibiza Townista ja Sant Antoni de Portmanysta eli San Antoniosta. Maailman suurimpaan yökerhoon, Privilege Ibizaan, mahtuu enimmillään jopa pökerryttävät 10 000 juhlijaa. Ibizan klubeilla vierailee konemusiikin ykkösartisteja joka puolelta maailmaa.

Amsterdam, Alankomaat

Amsterdamin ilta- ja yöelämä keskittyy Rembrandtpleinin ja Leidsepleinin ympäristöihin, joissa on monipuolinen tarjonta baareja, ravintoloita, pubeja, kasinoita ja yökerhoja. Amsterdamin suurimman klubin Escapen tanssilattialle mahtuu 2000 juhlijaa. Yökerhossa järjestetään erilaisia teemailtoja. Oluen ystävien kannattaa vierailla De Bekeerde Susterissa, jossa saa nauttia vaahtoavan kuparinvärisen oluen lisäksi luostarioluiden perinteistä. Vauhtia iltaan voi hakea sangen historiallisesta ympäristöstä. Paikan nimittäin rakensivat alun perin nunnat vuonna 1544.

Bangkok, Thaimaa

Aasian metropolin Bangkokin yöelämä ei rajoja tunne.  Bangkokin koko baaritarjonnan kirjo ulottuu villeistä underground-paikoista viileisiin kattoterassibileisiin. Jos haluat 270 asteen näkymän Bangkokin kattojen yli, ota suunnaksi Cloud 47. Kuuluisimmat yökerhot sijaitsevat Sukhumvit Roadin seudulla. Mukaansa tempaavia DJ-keikkoja tarjoaa mm. Ku De Ta Club Lounge. Banglamphun kaupunginosassa sijaitseva Khao San Road on varsinkin reppumatkailijoiden suosiossa edullisten majapaikkojensa ja vilkkaan yöelämänsä ansiosta. Alueen pubit ja pienet ravintolat ovat edullisia ja suosittuja.

Lontoo, Englanti

Elämää sykkivä Lontoo on myös yöelämän metropoli. Kaupunki on yksi valtaisien rave-juhlien kotikaupungeista ja tunnettu tanssimusiikin arvostuksestaan. Pohjois-Lontoon yökerhoista kenties tunnetuin on Fabric, jonka bassolaitteet on rakennettu lattian sisään ja musiikkitarjonta on monipuolinen. Juhlija pääsee nauttimaan esimerkiksi indie-, electro- ja drum’n’bass-musiikkista. Aitoa keikkatunnelmaa vanhassa teatterissa tarjoaa Koko, yksi kaupungin kuuluisimmista keikkapaikoista ja yökerhoista. Proud Camden puolestaan on erikoisuus: vanhaan hevossairaalaan rakennettu baaritaivas. Baarissa on iso tanssilattia, keikkalava ja erikseen pilttuisiin tehdyt yksityistilat, jotka on sisustettu esimerkiksi pantterikuvioisella sohvalla ja tankotanssitangolla.

Lähde: Hotels.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja