Mainos

Haluaisitko ilmaisen kauneusleikkauksen? Se onnistuu Brasiliassa

Harvemmin sitä uskoo kenenkään haluavan vapaaehtoisesti kirurgin veitsen alle. Kun kyse on ilmaisista kauneusleikkauksista Brasiliassa, tulijoita kuitenkin riittää.

Vähävaraisilla on mahdollisuus päästä maassa kauneusleikkaukseen ilmaiseksi.

Esimerkiksi Riossa Santa Casan -sairaalan odotushuoneet täyttyvät joka aamu. Osa hakee apua fyysisille vaivoilleen, ja osa parempaa itsetuntoa.

Viime vuosina kasvanut positiivisempi suhtautuminen kauneusleikkauksiin näkyy klinikalla yhä vähenevinä terveydellisinä toimenpiteitä, sillä kansalaiset hakevat klinikalta yhä enemmän esteettistä kohennusta.

Köyhäkin saa olla kaunis -iskulauseen takana on kauneusfilosofiksi nimetty, Ivo Pitanguy.

– Kauneus nähdään usein kaupallisuuden välineenä, mutta se on paljon enemmän. Mielestäni Dostojevskin lause kertoo kaiken oleellisen: Vain kauneus voi pelastaa maailman, Santa Casa -kauneusklinikan perustaja toteaa.

Perusterveydenhuolto vai isommat rinnat

Hyväntekeväisyysleikkaukset voivat olla myös kehon vammojen korjauksia, mutta viime vuosina kansa himoaa yhä enemmän esteettisiin leikkauksiin – suosituimpana nenänpienennys – tai rintojensuurennus, ja rasvaimu.

– Hakeuduin leikkaukseen, koska en ollut tyytyväinen nenääni, kertoo Maria Lucia Saugo Henrique

– En halunnut ennen hymyillä, koska nenäni oli isompi. Se liikkui hymyilessä.

Sairaala toimii lahjoituksilla ja siten, että erikoistumisvaiheessa olevat lääkärit tekevät palkatonta työtä. Kritisoijat kysyvät, pitäisikö aika ja raha käyttää perusterveydenhuoltoon, sillä moni asia on sillä puolella retuperällä. Kauneuden kuitenkin uskotaan auttavan ihmistä menestymään.

Ilmaisen kauneusklinikan perustaja on maassa sen verran suuri mies, että hänet on nostettu jopa sambakarnevaalien pääparaatin tähdeksi. Pitanguy ratsasti estradille maapallolla, hänelle tehdyn ylistyslaulun saattelemana.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.