Haluaisitko ehtiä enemmän? Lue vinkit ajanhallintaan!

Onko kiire? Jos sinusta tuntuu, että olet jatkuvasti liikenteessä tai kaipaat lisää vapaa-aikaa, kokeile näitä vinkkejä.

1. Kunnioita aikaasi

Jos haluat lisää vapaa-aikaa sinun on ensimmäiseksi ryhdyttävä todella kunnioittamaan sitä. Muista, kuinka tärkeää se on sinulle.

Käytä pienikin hetki hyödyksesi päivän aikana, jotta saat tehtäväsi tehtyä pienemmän ajan puitteissa: Jos vaikkapa joudut odottamaan bussia, tee sen aikana muita asioita, jotka sinun tulee saada hoidettua. Älä vain istu ja tuhlaa aikaasi.

2. Suunnittele ajankäyttösi

Hyvällä suunnittelulla voit pelastaa paljon – mitkä asiat sinun kannattaa hoita ensin? Jääkö sinulle luppoaikaa kahden askareen väliin, jonne voit mahduttaa pienen myöhemmäksi ajoittuneen asian?

Pyri myös olemaan tehokas ja keskity siihen, mitä teet: Älä esimerkiksi katso sähköpostejasi ja vastaa puhelimeen jatkuvasti, kun olet töissä, vaan tee niin vaikkapa tasatunnein tai muutaman tunnin välein. Näin työsi saa täyden huomiosi ja on todennäköisesti huomattavasti nopeammin tehty.

3. Tiedä, mitä haluat

Onko sinulla jokin tavoite, jonka haluat saavuttaa? Mikäli näin on, käytät todennäköisesti paremmin aikasi hyödyksesi kuin ilman erillistä tavoitetta.

4. Varaa aikaa vapaa-ajallesi

Merkitse kalenteriin hetkiä vain sinulle itsellesi – muuten sille ei koskaan ole aikaa!

5. Pyri lopettamaan hommasi aina tiettyyn aikaan

Vaikka olisit kuinka kiireinen, on sinun mahdollista saada tehtäväsi valmiiksi joka päivä siten, että päivääsi jää myös vapaita tunteja.

Sovi vaikka itsesi kanssa, että et avaa tietokonetta ja lojut villasukissa kotisohvalla joka ilta kuuden aikaan. Iltaisin käytettävissä aika on vain sinua ja perhettäsi varten, ei työtehtävien tai harrastusten hoitamiseen.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja