Halpismerkki iskemässä sähköautomarkkinoille jopa niinkin aikaisin kuin ensi vuonna – toteutuuko 12 000 euron hintalappu?

0:51
Seat Mii electric maksaa Suomessa vain reilut 15 000 euroa. Renault puolestaan on vihjannut vieläkin halvemmasta sähköautosta, joka tultaneen lanseeraamaan sen Dacia-brändin alla parin vuoden sisällä.

Dacian tulevassa mallissa on aineksia jopa Euroopan halvimmaksi sähköautoksi.

Renault on vahvistanut esittelevänsä budjettiluokan sähköautonDacia-brändinsä alla. Asia käy ilmi yhtiön perjantaina julkaistusta talouskatsauksesta.

Vaikka kyseessä ei ole näinä maailmanaikoina mikään varsinainen yllätys, on asialle hyvä saada myös virallinen varmistus pelkkien spekulaatioiden sijaan.

Kyseessä kompaktimalli – ei vielä sähkö-Dusteria

Ranskalaisvalmistaja tulee esittelemään täyssähköisen Renault Twingo ZE -mallin vielä tämän vuoden aikana, joten Dacian sähkömallin esittelyyn jätettäneen pieni hajurako. Lanseeraus on luvassa joko vuonna 2021 tai 2022.

Dacialta odotetaan sähköversiota myös suositusta Dusterista, mutta tiettävästi romanialaisbrändin ensimmäinen sähkömalli tulee asettumaan kompaktimpaan segmenttiin. Renault nimittäin kutsuu autoa nimellä "Dacia Urban City car", mikä viittaisi kaupunkiolosuhteisiin suunniteltuun ja jopa Sanderoa pienempään ajoneuvoon. Kyseessä lieneekin haastaja esimerkiksi Volkswagen-konsernin Up/Citigo/Mii-malleille, jotka ovat osoittautuneet suosituiksi myös Suomessa.

Spekulaatioiden mukaan Dacian ensimmäinen sähköauto voisi olla uudelleenbrändätty versio ainoastaan Kiinassa myytävästä Renault City K-ZE -mallista.

Tätä puoltaisi myös se fakta, että Renaultin myyntijohtaja Olivier Murguet paljasti joulukuussa, että K-ZE tullaan näkemään Euroopassa, kunhan se saadaan pienellä uudelleensuunnittelulla vastaamaan muun muassa EU:n törmäystestivaatimuksia. Murguet totesi myös, että auto saapuu Euroopan-markkinoille toisella nimellä.

Ranskalaisvalmistajan silloinen brändijohtaja Thierry Bolloré kertoi viime syksynä Frankfurtin autonäyttelyssä, että Renault pyrkii saamaan markkinoille noin 12 000 euron hintaluokassa olevan sähköauton.

Lähteet: RenaultAutocarInsideEVs

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja