Suomalaisten Toyota-palvonta vahvempaa kuin koskaan – lähin haastaja tulee Romaniasta

Markkina- ja luottotietoyhtiö Bisnoden vuosittaisen autonostajien merkkiuskollisuusvertailun on voittanut jälleen Toyota. Se vei ykköstilan myös käytettyjen autojen sekä huoltopalveluiden asiakastyytyväisyyden osalta.

Bisnoden vuoden 2017 autonostajien Loyalty Awards -merkkiuskollisuuspalkinto menee Toyotalle. Viime vuonna yli 70 prosenttia Toyotan omistajista valitsi merkin uudelleen auton vaihdon yhteydessä. Toyota on jo vuosia menestynyt merkkiuskollisuusvertailussa erinomaisesti, mutta nyt merkkiuskollisuus nousi ensimmäistä kertaa yli 70 prosenttiin. Vertailussa Toyotan jäljessä tulevat Dacia, Kia, Skoda ja Volvo.

Toyotan menestykseen on osaltaan vaikuttanut sen hybridimalliston suosio. Bisnoden tarkemmasta analyysista selviää, että hybridit ovat varsinkin nuorten lapsiperheiden ja suurkaupungissa asuvien, hyvin toimeentulevien aikuisten suosioissa. Sosiaalisen median analyysin perusteella Toyotassa arvostetaan erityisesti turvallisuutta, talvikäyttöominaisuuksia ja käyttömukavuutta.

– Merkkiuskollisuusvertailussa Toyotalla on huomattava etumatka. Vuosia kestänyttä menestystä korostavat merkin suuret myyntimäärät ja tasainen menestys. Toyota on ensimmäisellä sijalla myös käytettyjen autojen merkkiuskollisuudessa ja huoltotyytyväisyysvertailussa, sanoo Bisnoden myyntijohtaja Lauri Mähönen.

Toiseksi tulleen Dacian merkkiuskollisuus ja vetovoima olivat viime vuonna niin ikään vahvoja. Yli 63 prosenttia Dacialla ajaneista autonvaihtajista valitsi merkin uudelleen. Dacian vetovoimaa ja kasvua kuvaa se, että yli 80 prosenttia Dacian vuonna 2017 hankkineista siirtyi merkkiin toisilta valmistajilta. Dacia on merkkiuskollisuusvertailun kymmenen kärjen edullisin merkki.

– Dacian korkea merkkiuskollisuus sekä vetovoima ennustavat automerkille kasvua tulevina vuosina. On mielenkiintoista nähdä, miten keskimäärin edullisempi automerkki pärjää vertailuissa tulevina vuosina, arvioi Mähönen.

Loyalty Awards 2017 -merkkiuskollisuusvertailu kertoo myös, että Porschen, Jaguarin, Suzukin ja Seatin korkea vetovoima jatkuu Dacian lisäksi. Eniten vetovoimaansa kasvatti edellisvuoteen verrattuna Mini.

Analyysi perustuu Trafin tietoihin kaikista uuden henkilöauton vuonna 2017 ostaneista yksityishenkilöistä.

Lähde: Bisnode

***

3:14

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja