Mainos

Halosen vahakuvan valmistus loppusuoralla

Mikkelin vahakabinetin tilaama vahakuva presidentti Tarja Halosesta on loppusuoralla. Virolainen Postimees-lehti kertoo, että vahamestari viimeistelivät eilen Halosen pään. Kuluneen kolmen kuukauden aikana Viimsissä sijaitseva AM-Projekt-perheyritys on valmistanut Halosen kuvaan tarvittavat muut savi- ja kipsimuotit. Kokonaisuudessan työn on määrä olla valmis toukokuun puoliväliin mennessä.

Presidentti Halosen mitat ja muodot kipsimuotteja varten vahamestarit ovat saaneet katselemalla Suomesta toimitettuja videoita ja valokuvia. Vahakuvan tekijöille on myös toimitettu presidentin tarkat mitat. Tarja Halosen vahanukke saa paikan Mikkelin vahakabinetin valtionjohtajien salissa. Kuvan asento on muiden Suomen valtionpäämiesten vahakuvien tavoin seisova.

Virossa on aikaisemmin valmistettu vahakuvat muun muassa Ahtisaaresta, Kalliosta, Rydistä ja Mannerheimistä. Myös muita Suomalaisia merkkihenkilöitä on ikuistettu vahaan Viimsin pajalla. Yksi vahanukke maksaa noin 60 000-70 000 kruunua eli noin 24 000- 29 000 markkaa.

Seuraava Viimsin perheyrityksen suurtyö on Venäjän uuden presidentin Vladimir Putinin vahakuva.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.