Mainos

Halosen vaalipäivä alkoi avannossa

Toimittajien joukko kansoitti Tarja Halosen äänestyspaikan Helsingissä. Myös Matti Vanhanen ja Sauli Niinistö ovat antaneet äänensä Nurmijärvellä ja Espoossa.

Presidenttiehdokas Tarja Halonen aloitti oman vaalipäivänsä uimalla avannossa. Siitä saa kunnolla energiaa, hyväntuulinen Halonen kehaisi käydessään äänestämässä iltapäivällä Helsingin Kalliossa.

Halosen saapuminen terveysviraston sokkeloisiin tiloihin järjestettyyn äänestyspaikkaan oli yllätys monille tavallisille äänestäjille. Hetkittäin sisälle oli jopa hankala päästä, kun sankka niin koti- kuin ulkomaistenkin kuvaajien ja toimittajien joukko täytti ahtaat tilat.

Halonen itse oivalsi tilanteen ja ohjasi äänestyksen jälkeen toimittajat ja kuvaajat väljempiin eteistiloihin esittämään kysymyksiään.

Halonen ei ollut huolestunut tiedoista, joiden mukaan äänestys oli monin paikoin alkanut varsin verkkaisesti. Hän muisteli, että vaalipäivien alussa tilanne on usein ollut samanlainen.

- Toivon, että ihmiset eivät ole ottaneet todesta median toivomusta, että pitäisi välttämättä nauttia kaksi kierrosta. Joskus voi lyhytkin nautinto olla täydellinen, Halonen jatkoi.

Halosen ja Pentti Arajärven äänestys sujui nopeasti. Vaalipaikalla ei ollut jonoa ja piipahdus äänestyskopissa oli ripeä. Äänestyksen jälkeen presidenttipari suuntaisi kulkunsa vaalikahville kulman takana sijaitsevaan Halosen vaalitoimistoon.

Keskustan ehdokas Matti Vanhanen äänesti keskipäivällä Lepsämän koululla Nurmijärvellä. Kolmen ja puolen kilometrin matka äänestyspaikalle kävi aamulenkistä. Kokoomuksen ehdokas Sauli Niinistö äänesti Espoossa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.