Mainos

Halosen kielteinen ydinvoimakanta yllätti

Presidentti Tarja Halosen kielteinen kanta kuudenteen ydinvoimalaan herättää ihmetystä. Puheenjohtaja Eero Heinäluoman mukaan SDP pitää yhä lisäydinvoimaa yhtenä energiapolitiikan vaihtoehtona.

Presidentti Tarja Halosen kielteinen kanta kuudenteen ydinvoimalaan herättää ihmetystä. Halonen yllätti Australian -lehdessä kertomalla selkeästi vastustavansa kuudetta ydinvoimalaa.

Halosen mukaan ydinvoima on vain lyhytkestoinen lääke eikä pysyvä ratkaisu ilmastonmuutokseen.

Halosen puheet ihmetyttävät poliittisia piirejä, sillä hänen oma puolueensa on ydinvoiman kannalla.

Halosen presidentinvaalien kilpakumppani yllättyi myös.

- Yllätti siinä mielessä, että siinä ollaan vaan vastaan. Nyt ollaan kyllä tilanteessa, jossa se ei enää riitä, että ollaan vastaan. Pitäisi sitten esittää jotain rakentavaa, miten sitten eteenpäin mennään. Sitä jäin ihmettelemään. Sitä odottaisi presidentiltä, Sauli Niinistö painottaa.

Halosen puheista huolimatta lisäydinvoima pysyy myös demareiden listalla.

- Me emme voi sulkea pois mitään päästötöntä energiamuotoa, koska nämä päästötavoitteet, päästöjen vähentämistavoitteet, ovat siksi kovat. Ja pidän sitä selvänä, että jos vaihtoehtona on tuottaa ydinvoimalla sähkö Suomessa tai ostaa ydinvoimalla tuotettua sähköä Venäjältä, niin parempi vaihtoehto on kyllä tehdä Suomessa, valtiovarainministeri Eero Heinäluoma uskoo.

Heinäluoma löytää presidentin puheenvuorosta myös postiivista.

- Presidentti Halosen kannanotto kyllä rohkaisee satsaamaan tänne uusiutuviin energialähteisiin ja pitämään siitä kiinni, että siellä on kunnianhimoisia tavoitteita.

Niinistö puolestaa ehti jo liputtaa, että Suomen pitäsi edistää Euroopan metsittämistä metsärahastojen avulla.

- Suomen metsäosaamistaustalla kannattaisi nyt olla aktiivinen metsärahastojen lanseeraamisessa. Otetaan siitä pr-arvoa ainakin. Ja todellistakin arvoa, siinä mielessä, että metsät ovat maailman keúhko.

Virkamies muistuttaa kuitenkin realiteeteista.

- Ei sitä oikeastaan voi pysäyttää, koska me tarvitsemme sekä energiaa että ilmastonmuutoksen estäviä toimia. Ja tällä hetkellä ei muuta riittävän merkittävää ole tiedossa kuin ydinvoima, kauppa- ja teollisuusministeriön kansliapällikkö Erkki Virtanen väittää.

SAK:n ydinvoimamyönteisille teollisuusliitoille Halosen lausunto onkin monimutkaisempi kysymys. Kysyä voi nimittäin, tässäkö tuli kiitos vuodentakaisesta vaalityöstä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.