Mainos

Halosen kannatus nousussa

Peräti 73 prosenttia suomalaisista on tällä hetkellä tyytyväisiä Tarja Halosen toimintaan tasavallan presidenttinä.

Tyytymättömiä Halosen toimiin presidenttinä on vain seitsemän prosenttia, kerrotaan sanomalehti Kalevassa julkaistussa mielipidekyselyssä. Tyytyväisyys Haloseen on noussut 21 prosenttia mittauksesta, jonka Kaleva teetti presidenttikauden alkumetreillä viime huhtikuussa.

Näillä lukemilla Halonen on suositumpi kuin presidentti Martti Ahtisaari kertaakaan omalla presidenttikaudellaan. Mauno Koiviston kauden alkuvuosina tyytyväisyys presidenttiin sen sijaan oli vielä suuremmissa lukemissa.

Erityisen tyytyväisiä Halosen toimitaan ovat SDP:n ja vihreiden kannattajat. Molempien keskuudessa tyytyväisyys presidenttiin on yli 90 prosenttia. Kokoomuksen kannattajien joukossa vastaava luku on 70 prosenttia. Myös keskustan kannattajista ylivoimainen enemmistö on tyytyväisiä Haloseen.

Keskustassa tyytyväisyys on 58 prosenttia. Kyselyn mukaan miehet ovat selvästi kriittisempiä Halosen toimintaan kuin naiset. Silti presidentin kannatus myös miesten keskuudessa on 64 prosenttia.

Kalevan Suomen Gallup Oy:llä teettämään mielipidekyselyyn osallistui 913 suomalaista. Kysely tehtiin 4.-8. joulukuuta. Kyselyn virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.