Mainos

Halosen kannatus huipussa

Luottamus presidentti Tarja Haloseen on entisestään kasvanut.

Tasavallan presidentti Tarja Halonen on suositumpi kuin koskaan.

Suomen Kuvalehti tutki kansalaisten luottamusta presidenttiin. Kyselystä kävi ilmi, että Haloseen luottaa 81 prosenttia vastanneista. Halosen kannatus on kasvanut kevättalvisesta mittauksesta kolme prosenttiyksikköä.

Lukema on korkein Haloselle koskaan mitattu luottamusluku. Halosen edeltäjä, Martti Ahtisaari, sai yhtä korkean luottamusluvun vain kautensa lopussa Kosovon sodan sovittelutehtävien jälkeen.

Haloseen tyytymättömien osuus on pienentynyt niin ikään kolme prosenttiyksikköä eli 14 prosentista yhteentoista.

Kun Ahtisaari oli ollut presidenttinä yhtä kauan kuin Halonen nyt, ilmoitti noin kaksi kolmannesta vastaajista luottavansa häneen.

Naiset antavat Haloselle paremmat pisteet kuin miehet, mutta miehistäkin kolme neljännestä antaa Haloselle tukensa. Muuten Halosen kannatus on tasaista ympäri maan ja väestöryhmien. Toimihenkilöiden ja työläisten, etelä- ja pohjoissuomalaisten lukemat ovat lähes tasoissa.

Kriittisimpiä ovat keskustalaiset ja pienten puolueiden kannattajat. Heistä 20-25 prosenttia ilmoittaa, ettei Halonen nauti heidän luottamustaan. Kyselyn teki Taloustutkimus 19.-26. kesäkuuta. Siinä haastateltiin noin tuhatta suomalaista. Virhemarginaali on 2,5 prosenttiyksikköä suuntaan tai toiseen.
(MTV3-STT)
Presidentin kotisivut

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.