Mainos

Halonen: Ympäristörahoitusta on löydyttävä välittömästi

Presidentti Tarja Halonen on hetki sitten puhunut Kööpenhaminan ilmastokokouksessa. Puheessaan Halonen muistutti taloudellisten varojen löytymisen tärkeydestä.

Hänen mukaansa kamppailussa tullaan tarvitsemaan sekä julkista että yksityistä rahoitusta – välittömästi. Presidentti korosti puheessaan, että Suomi on valmis osallistumaan kustannuksiin oman osuutensa mukaisesti.

- Olemme jo luvanneet 110 miljoonaa euroa niin kutsuttuun nopeasti käytettävissä olevaan rahoitukseen seuraavien kolmen vuoden aikana, ja tarkoituksenamme on harkita tuen nostamista, kun sopimus astuu voimaan, Halonen sanoo.

- Teollisuusmaiden on sitouduttava kunnianhimoisiin päästövähennyksiin sekä keskipitkällä että pitkällä aikavälillä. Myös kehitysmaiden on annettava selkeä sitoumuksensa. Erityisesti nousevien talouksien on sitouduttava vähentämään päästöjensä kasvua.

Halonen puolusti kehitysmaita, jotka ovat Kööpenhaminassa kritisoineet rikkaiden maiden halua sysätä vastuuta köyhimpien niskaan.

- Kehitysmaat tarvitsevat rahoitusta ilmastonmuutokseen sopeutumisessa, siirtymisessä kohti vähäpäästöistä kehitystä ja metsien häviämisen torjumisessa. Meidän on kiinnitettävä erityistä huomiota köyhimpiin ja haavoittuvimpiin.

Puheen lopuksi Halonen nosti esiin naisten tärkeän roolin.

- On ensisijaisen tärkeää, että naiset osallistuvat sekä neuvotteluihin että päätösten toimeenpanoon. Naisten on oltava mukana kaikilla tasoilla niin kansainvälisesti, kansallisesti kuin paikallisestikin.

Halonen sanoo olevansa vakuuttunut, että Kööpenhaminassa löydetään uusi alku ilmastonmuutoksen selättämiseksi.

Katso Päivi Mäki-Petäjän raportti Kööpenhaminasta

Katso Anne Sjöholmin raportti Kööpenhaminasta

(MTV3)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.