Mainos

Halonen: YK:n laajat uudistukset tärkeitä

YK:n 60-vuotisjuhlakokouksessa New Yorkissa puhuneen presidentti Tarja Halosen mielestä YK:n uusiin hallintoelimiin on saatava naisjäseniä.

Presidentti Tarja Halonen painotti YK:n 60-vuotisjuhlakokouksessa pitämässään puheessa YK:n laajojen uudistusten tärkeyttä. Pääsihteeri Kofi Annanin ajamat uudistukset yleiskokouksen, sihteeristön ja turvaneuvoston toimintaan ovat jäämässä noin 170 valtionpäämiehen kokouksessa puolitiehen.

- Meidän on löydettävä ratkaisu turvaneuvoston reformiin tämänkertaisessa yleiskokouksessa. Turvaneuvostoa on laajennettava sekä uusilla pysyvillä että vaihtuvilla jäsenillä. YK:n taloudellisen ja sosiaalisektorin uudistuksia on jatkettava, Halonen sanoi New Yorkissa.

Presidentti kiitti reilut viisi minuuttia kestäneessä puheessaan YK-johtajien päätöstä perustaa kaksi uutta hallintoelintä, konflikteista toipuvien maiden asioihin keskittyvän rauhanrakennusneuvoston ja ihmisoikeusneuvoston.

- Todellisen kehityksen saamiseksi meidän on varmistettava, että näiden uusien elinten työhön osallistuu riittävä määrä myös naisia, Halonen sanoi.

Halonen muistutti kuulijakuntaansa, että YK-maat ovat sitoutuneet ns. vuosituhattavoitteisiin, joista yksi tärkeimmistä on köyhyydessä elävien määrän puolittaminen vuoteen 2015 mennessä.

- Tähän mennessä toimet eivät ole olleet riittäviä. Olemme kaikki vastuussa siitä, että nämä tavoitteet toteutuvat, Halonen muistutti.

(MTV3-STT)

(Huomenta Suomen uutiset 15.09.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.