Mainos

Halonen uskoo Jolo-kriisin ratkaisuun

YK-kokouksessa New Yorkissa oleva presidentti Tarja Halonen on toiveikas sen suhteen, että suomalaiset panttivangit vapautetaan Jolon saarelta huomenna. Halonen sanoo seuranneensa tilannetta tiiviisti ja hän oli tänään yhteydessä Filippinien hallitukseen.

-Olisimme tietysti toivoneet, että tilanne olisi edennyt toisella tavalla, sanoi Halonen. Hänen mukaansa on kuitenkin ollut ehdottoman tärkeää, että Suomi on toiminut yhteistyössä niiden maiden kanssa, joiden kansalaisia on panttivankeina. Halonen myönsi, että ajatus toimista omien kansalaisten vapauttamiseksi on ollut houkutteleva, mutta sooloilusta ei olisi ollut kenellekään etua.

Leiri Jololla

New Yorkissa niin ikään oleva ulkoministeri Erkki Tuomioja ei tiennyt vielä, lähteekö hän panttivankeja vastaan Libyaan, jos nämä todella vapautetaan huomenna. Hänen mukaansa lähtö on kuitenkin periaatteessa mahdollista.

Halosen mielestä nyt on ryhdyttävä pohtimaan sääntöjä vastaisia kaappaustilanteita varten. Tärkeintä on, miten saada panttivangit mahdollisimman nopeasti ja turvallisesti pois sieppaajien käsistä.

Halonen rauhan asialla

Halonen käytti tänään Suomen puheenvuoron YK:n Millennium-kokouksessa. Maailman johtajille puhunut Halonen korosti, että Yhdystyneillä kansakunnilla pitää olla enemmän merkitystä jäsenmailleen ja erityisesti niiden asukkaille.

Halonen korosti puheessaan myös sitä, kuinka tärkeä YK:n rooli on rauhan ja turvallisuuden ylläpidossa. -Rauha ei ole ainoastaan sitä, että ei ole sotaa, muistutti Halonen. Hän painotti myös kansalaisjärjestöjen toiminnan tärkeyttä ja sitä, että niiden sekä yksityissektorin ja talouselämän edustusta pitäisi lisätä YK:n toiminnassa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.