Mainos

Halonen tiukkana Itävallalle

SDP:n presidenttiehdokas Tarja Halonen kannattaa tiukkaa yhteistä linjaa EU:ssa Itävallan suhteen.

Yleisradion Aamutelevisiossa tänään puhunut Halonen korosti, että mikään maa ei Euroopan unionin jäseneksi päästyään voi unohtaa demokratiaa ja ihmisoikeuksia.

-Kaikki maat, jotka tulevat EU:hun, lupaavat kunnioittaa myös vähemmistöjen oikeuksia, Halonen muistutti. Halosen mukaan Itävalta voi muukalaisvihaa lietsoessaan menettää etunsa yhteisössä mm. nimitys- ja muissa poliittisissa päätöksentekoasioissa.

Halonen huomautti, ettei EU voi katkaista suhteitaan Itävaltaan. Hänen mukaansa ruuvia Itävallan ympärillä kuitenkin tiukennetaan "aika paljon", jos äärioikeistolaisen Jörg Haiderin Vapauspuolue nousee hallitukseen.

Esko Aho arvosteli EU:n toimintatapaa

Esko Aho

Keskustan presidenttiehdokas Esko Aho ei suhtautunut yhtä myönteisesti EU:n toimiin tänään Ylen ruotsinkielisessä tv-vaalitentissä.

Hän piti EU:n reagointia tärkeänä, mutta epäili, ettei ole oikea tapa mennä sanomaan, mitä saa tehdä ja mitä ei. Ahon mielestä EU:n tulee tutkia tapahtuneen taustat ja ilmaista mielipiteensä sen jälkeen. Samalla EU:n tulee kunnioittaa Itävallan itsenäisyyttä, Aho huomautti.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.