Mainos

Halonen tapasi Meksikon ihmisoikeusedustajan

Meksikon ihmisoikeuskomissio tekee toden teolla työtä kohentaakseen maansa ihmisoikeustilannetta. Työ on kuitenkin aikaa vievää ja vähän raskassoutuista virkavaltaisen järjestelmän vuoksi, sanoi ulkoministeri Tarja Halonen tavattuaan Meksikon ihmisoikeuskomission edustajan Mario Alvarez Ledesman tiistaina Meksikon pääkaupungissa Mexicossa.

Ennakoitua paljon pitempään kestänyt mielipiteen vaihto oli Halosen mukaan avointa ja rehtiä. Hampaattomuudesta syytetyllä ihmisoikeuskomissiolla ei ole syyteoikeutta, vaikka ihmisoikeusloukkaus olisi ilmeinenkin, mutta tilanne on sama monien muidenkin valtiollisten ihmisoikeuselinten kohdalla myös Suomessa, huomautti Halonen.

Meksikon ihmisoikeuskomissio on asettanut työnsä painopisteen naisten, lasten ja alkuperäisväestön oikeuksien turvaamiseen. Myös korruptio on komission erityistarkkailun kohteena ja komissio on ollut yhteydessä myös Euroopan neuvostoon saadakseen pontta työlleen. Syvään juurtunutta korruptiota ei kuitenkaan voida juuria ihmisoikeuskomission työn kautta, vaan siihen tarvitaan muun kaltaisia keinoja. Vasta kun ihmisille ja yrityksille voidaan taata yhdenvertainen kohtelu, voitelusta voidaan ja halutaankin luopua.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.