Mainos

Halonen: Suomen ulkopolitiikka ei ole muuttunut

Tasavallan presidentti Tarja Halonen kiistää, että Suomen ulkopoliittinen linja olisi muuttunut myönteisemmäksi Naton laajentumiselle. Ministeri Kimmo Sasin vaatima selvitys Naton laajentumisen vaikutuksista Suomeen on Halosen mielestä tarpeeton.

Toinen ulkopolitiikan kuuma aihe, suhtautuminen Israeliin sai presidentin mietteliämmäksi: ulkoministeri Erkki Tuomioja olisi Halosen mielestä voinut valita sanansa tarkemmin.

Uusi turvallisuuspoliittinen selvitys Baltian maiden lähestyvän Nato-jäsenyyden johdosta ei ole tarpeellinen, sanoi presidentti Tarja Halonen tänään.

Halonen sonoi jo edellisen turvallisuuspoliittisen selonteon perustuvan oletukselle, että EU ja Nato saavat uusia jäseniä. Eduskunnalla on nyt syksyllä mahdollisuus keskustella kaikista siihen liittyvistä asioista sekä kuunnella asiantuntijoita.

Halonen ei halunnut arvuutella sillä, miten Suomen Nato-hakemus otettaisiin vastaan. Hän muistutti, ettei Suomi ole kieltänyt jäsenyyttä tulevaisuudessa eikä myöskään ilmoittanut liittyvänsä. Halosen mukaan suomi ei olisi hakijoiden huonoimmasta päässä.

Halosen mielestä riittää hyvin, että uutta selontekoa pohditaan vuosina 2003-2004, kun Nato on tehnyt laajentumispäätöksensä marraskuun 2002 huippukokouksessa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.