Mainos

Halonen lähtee tapaamaan Putinia

Presidenttien Tarja Halosen ja Vladimir Putinin odotetaan tänä iltana tyynnyttelevän kiivaana vellovaa keskustelua maiden välisistä suhteista.

Presidentti Tarja Halonen matkustaa tänään iltapäivällä Pietariin tapaamaan Venäjän presidentti Vladimir Putinia. Presidentit tapaavat illansuussa Konstantinin palatsissa ja illastavat yhdessä.

Keskusteluissa ovat esillä Suomen ja Venäjän kahdenväliset asiat sekä suhteet EU:n ja Venäjän välillä. Tapaamista odotetaan mielenkiinnolla. Suomen ja Venäjän väliset suhteet ovat viime aikoina olleet tavallista tarkemman tarkkailun alla, kun Venäjän edustajat ovat esittäneet arvostelua sekä EU:n että Suomen politiikkaa kohtaan.

Presidentit Putin ja Halonen tapasivat viimeksi viime vuonna Pietarissa kaupungin 300-vuotisjuhlien yhteydessä.

Halonen jatkaa matkaansa Pietarin jälkeen Strasbourgiin, jossa hän osallistuu huomenna Euroopan neuvoston romanifoorumin avajaisiin. Strasbourgin jälkeen hän matkustaa Bosniaan ja Kosovoon tutustumaan rauhanturvaoperaatioihin. Presidentin matka jatkuu Balkanilta suoraan Brysseliin, missä hän osallistuu EU:n huippukokoukseen torstaina ja perjantaina.

(MTV3-STT)

(Huomenta Suomen uutiset 14.12.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.