Mainos

Halonen huolissaan Naton rauhankumppanuudesta

Ulkoministeri Tarja Halonen (sd.) varoittaa luomasta Pohjois-Atlantin puolustusliittoon Natoon sellaisia uusia yhteistyömuotoja, jotka voivat vaikeuttaa rauhankumppanuutta ja Naton muuttumista uudenlaiseksi yhteistyöjärjestöksi.

Esimerkiksi Baltian maiden tavoittelema rauhankumppanuutta tiiviimpi suhde Natoon voisi tuoda ongelmia, hän arvioi.

Halonen kertoi STT:n haastattelussa, että Nato on tiedustellut myös Suomen näkemyksiä siitä, miten järjestön organisaatiota ja yhteistyömuotoja pitäisi kehittää. Ajatuksenvaihtoa jatketaan ensi viikon keskiviikkona ja torstaina, jolloin Naton pääsihteeri Javier Solana vierailee Suomessa.

Suomea ei olla hivuttamassa Natoon

Ulkoministeri Tarja Halonen torjuu väitteet, joiden mukaan Suomea oltaisiin hivuttamassa Naton jäsenyyteen. Hänen mielestään tätä asiaa ei voi verrata prosessiin, joka vei Suomen ensin Euroopan talousalueeseen Etaan ja sitten varsin nopeasti Euroopan unionin täysjäseneksi.

Nyt kysellään, aloittiko Suomi rauhankumppanuudesta ja jatkaako se sitten Natoon. Halosesta nämä ovat kaksi täysin erilaista tapausta. Suomi palvelee tällä hetkellä parhaiten omia ja muiden turvallisuusintressejä olemalla sotilaallisesti liittoutumaton ja rakentamalla itsenäistä puolustusta.

Tulevaisuuden vaihtoehdot Halonen haluaa kuitenkin pitää avoimina.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.