Mainos

Halonen avasi sotainvalidien syyskeräyksen

Tasavallan presidentti Tarja Halonen muistutti sotainvalidien viikon ja syyskeräyksen avajaispuheessaan, että nykyisen hyvinvointimme rakentaminen merkitsi valtavia ponnistuksia sodan jälkeisessä Suomessa.
Luonteenomaista oli huolehtia sekä itsestä ja omasta perheestä että auttaa talkoovoimin myös muita.

-Tämä yhteishenki on myös nykyisen hyvinvointiyhteiskuntamme perusilme. Vaikka valtio ja kunnat hoitavatkin perusturvallisuuden, vaatii asioiden eteenpäin vieminen myös kansalaisaktiivisuutta, Halonen sanoi puheessaan tänään.

Tänä vuonna tuli kuluneeksi 60 vuotta talvisodan päättymisestä. Julkisuudessa on tässä yhteydessä usein ollut esillä käsite talvisodan ihme. Halosen mukaan yhteiskunnallisesti ilmaisu kuvastaa kansakunnan yksimielisyyttä.

Halonen muistutti, että torjuntavoitoista maksettiin kuitenkin kallis hinta, jota emme saa unohtaa.

-Sodissamme 1939-1945 kaatui tai katosi yli 90 000 suomalaista. Vielä suurempi joukko sai pysyvän vamman. Meillä on yhä tänäänkin elossa noin 25 000 sotainvalidia, joiden omassa ja perheen arkipäivässä sodan seuraukset ovat edelleen läsnä.

Sotainvalidien syyskeräyksestä vastaa tälläkin kertaa Sotainvalidien Veljesliitto. Tämän vuoden syyskeräyksen tuotto ohjataan sotainvalidien kotien kunnostukseen sekä kotiavun järjestämiseen. Sotainvalidien Veljesliitto on käynnistänyt erityisen kotiavustusprojektin.

-Sotainvalidien syyskeräys antaa meille kaikille mahdollisuuden osoittaa kunnioitusta sotainvalidien uhrauksia kohtaan ja valmiutta käytännön toimin heitä tukemaan. Tuntekaamme yhteisvastuuta ja osallistukaamme keräykseen sotainvalidien hyväksi, Halonen kehotti.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.