Halloweenina koti koristellaan komean karmivaksi!

Pyhäinpäivän aatto omistetaan halloween-pirskeille. Seuraavilla askelilla kotisi muuttuu illaksi hauskaksi kummitustaloksi.

Jännittävät yksityiskohdat tuovat Halloween-juhlallisuuksiin ilmettä ja tunnelmaa. Kurpitsalyhtyjen, kummitushahmojen ja hämähäkinseittien oheen löytävät muut huisit ja riemukkaat pelottimet.

Näkymättömiä asukkeja

Noitamainen yllätys odottaa Halloween-vieraita jo eteisessä. Löytyykö kenkävalikoimastasi mustat, korkeakorkoiset ja nilkan peittävät jalkineet?

Aseta kenkien sisään vaahtomuovipalat, joihin "istutat" kuivia heiniä ja kukkia. Vinhojen kukka-asetelmien paikka on ulko-oven tuntumassa muistuttamassa kyläilijöitä noidan läsnäolosta.

Kemuihin kuuluvat makeiset ja muut naposteltavat. Mutta kuka uskaltaa kajota herkkuihin, kun kulhollakin on aavemaiset silmät? Kumoa makupalat maljaan, jonka kylkeen kiinnität esimerkiksi kaksinkerroin taitellulla teipillä naamion. Näin saat vartijan karkkiaarteelle.

Lisää naamion silmänkoloihin vielä vaikkapa vihreät, kiiltäväpintaiset ja toiselta puolelta tasaiset korukivet. Kiinnitys käy halutessasi pitävällä liimalla tai teipillä.

Pääkallo kukkavaasina

Kurpitsasta askartelet lyhtyjen lisäksi myös kukkavaaseja. Tyhjennä ja koverra vihannes lyhtyjen tapaan. Kantta et tarvitse lainkaan, sillä kukat kaipaavat menotien.

Kaiverra kurpitsalle luurankomaiset kasvot suurine silmäkuoppineen, kolmionenineen ja hampaineen. Maalaa kurpitsa pinnalta valkoiseksi ja sijoita kukat sisään pienessä maljassa.

Pelottavien kuvioiden ohessa tekstikin luo tunnelmaa. Leikkaa mustasta kartongista tai paperista kirjaimia, joilla kirjoitat kauhistuttavan viestin seinälle tai peiliin. Juhlan kunniaksi kirjahyllykin saa hurjan lookin: kiedo opukset paperiin, jonka selkämyksissä ja kansiteksteissä onkin pelottavia nimiä ja kuvia tavallisten kirjasuosikkiesi sijaan. Käytä huumorintajua!

Erilainen kranssi

Halloween-kranssi ovessa taiteillaan usealla poikkeavalla tavalla. Voit käyttää esimerkiksi mustaa höyhenpuuhkaa, jonka kierrät pajukranssin tai renkaan muotoon taitellun rautalangan ympärille.

Tee askarteluun käytettävistä valkoisista paperimassa- tai pumpulipalloista silmäpareja, joiden keskelle piirrät mustat ympyrät. Kiinnitä tuijottavat silmäparit rautalangalla kranssiin. Voit myös kiinnittää tavalliseen pajukranssiin rivin pieniä, keltaisia kurpitsoita ja kruunata komeuden suurella, tummanpuhuvalla ruusukkeella.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja