Halloumijuustosalaatti kapriskastikkeella

  • 1 romainesalaatti
  • ¼ vesimeloni
  • vuonankaalin lehtiä tai vesikrassia
  • ½ rasiaa rucolaa
  • 1 pkt halloumijuustoa
  • 2 rkl paahdettuja pinjansiemeniä
  • valuvaa hunajaa
  • Kastikkeeseen:
  • pieni purkillinen kapriksia
  • 1 ½ dl majoneesia
  • n. 1 rkl vettä (sen verran, että saat koostumukseen hyvän koostumuksen)
  • pippuria

Viipaloi halloumijuusto ja paista kuumalla, öljytyllä parilapannulla kauniit raidat. Myös normaali paistinpannu käy tai kesällä grilli, mutta juusto pitää paistaa nopeasti, ettei se pehmene liikaa. Nosta sivuun jäähtymään ja valmista kastike. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja möyhennä kastikkeeksi.

Sitten käy salaatin kimppuun! Kuutioi meloni n. 3 x 3 cm kuutioiksi, leikkaa tai revi (riippuu, kumpaan koulukuntaan kuulut –meikä repii!) romainesalaatti ja laita kulhoon. Huuhtele ja revi rucola ja vuonankaali/verikrassi, sekoita romainen kanssa. Kaada puolet kastikkeesta salaattiin ja sekoita. Asettele salaatin päälle melonit ja halloumijuusto. Koristele pinjansiemenillä ja valuta halloumin päälle vielä kevyesti hunajaa. Tarjoa loput kastikkeesta salaatin kera tai valuta salaatin päälle.

Lue myös:

    Uusimmat