Mainos

Hallitusvalta vaihtuu Makedoniassa

Oppositio nousee odotetusti valtaan Makedoniassa. Äänestysprosentti oli vaisuissa vaaleissa 56.

Oppositio saavutti odotetun voiton Makedonian parlamenttivaaleissa. Nikola Gruevskin johtama keskustaoikeistolainen VMRO-DPMNE sai alustavien tulosten mukaan parlamentin 120 paikasta 55. Päähallituspuolue sosiaalidemokraatit jäi 32 paikkaan.

Pääministeri Vlado Buckovski on jo tunnustanut häviönsä ja kehottanut oppositiojohtaja Gruevskia aloittamaan hallituksen kokoamisen.

-Soitin Gruevskille ja onnittelin häntä. Pyysin häntä muodostamaan hallituksen mahdollisimman nopeasti. Jos hän ei pysty siihen, me olemme valmiina, Buckovski sanoi valtion televisiossa.

Opposition voitto oli odotettavissa, mutta Gruevskin haasteena on nyt löytää albaanipuolue hallituskumppaniksi. Vaihtoehtoja on kaksi, sosiaalidemokraattien hallituksessa istunut DUI, jolla on liittolaisineen 13 paikkaa, ja heidän verivihollisensa DPA yhdeksällä paikallaan.

Soppaa saattaa sekoittaa sosiaalidemokraattien riveistä alkuvuonna irronnut sosialistipuolue, joka keräsi vaaleissa yhdeksän paikkaa.

Vaalit sujuivat selvästi ennakoitua rauhallisemmin, eikä pelättyjä väkivaltaisuuksia, uhkailuja tai vaalivilppejä nähty. Muutenkin uurnilla oli hiljaista, sillä äänestysprosentti jäi 56:een.

(MTV3-STT-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.