Mainos

Hallitusspekulaatiot alkoivat heti

Keskustan puheenjohtaja Matti Vanhanen tapasi tänään muiden puolueiden johtoa ja arvioi, että uusi hallitus saataisiin muodostettua kuukauden sisällä.

Hallitusneuvotteluista povataan mutkallisia. Kokoomuksen näyttävä voitto ja SDP:n jääminen kolmanneksi virittivät heti keskustelua porvarihallituksen mahdollisuudesta.

Puolueet aloittivat vaalituloksen tarkastelun heti. Keskustan puheenjohtaja Matti Vanhanen tapasi aamupäivän aikana sekä kokoomuksen puheenjohtajan Jyrki Kataisen että SDP:n puheenjohtajan Eero Heinäluoman.

Vanhasen mukaan kaikki puolueet ovat halukkaita osallistumaan hallitustyöskentelyyn. Hänen mielestään hallituksen voisi muodostaa kolme tai neljä puoluetta. Niiden takana tulisi olla noin 120 kansanedustajaa.

Vanhasen mukaan puolueiden vaaliohjelmat olivat niin erilaisia, että niiden yhteensovittamisessa on kova työ. Hän oli kuitenkin sitä mieltä, että toimiva enemmistöhallitus saadaan valmiiksi noin kuukauden kuluttua.

Vanhanen on tänään tavannut hallituskumppaneiden SDP:n ja RKP:n puheenjohtajat ja kokoomuksen puheenjohtajan. Hän aikoo olla yhteydessä kaikkien muidenkin puheenjohtajien kanssa.

Heinäluoma: Ei syytä laittaa ovea kiinni

Puheenjohtaja Eero Heinäluoman mukaan SDP:n ei ole syytä laittaa ovea kiinni hallitukseen menolle. SDP:tä äänestäneiden äänen tulee näkyä myös hallituksen muodostamisvaiheessa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.