Hallituspuolueet nokkivat toisiaan tiederahoituksen leikkauksista – "Pinna rupeaa olemaan tiukalla"

Pöllöraati: Hallitus kiistelee tiedeleikkauksista 9:06
Katso video: Pöllöraati ruotii hallituksen kiistaa tiedeleikkauksista.

Syksyn budjettiriihen lähestyessä hallituspuolueet kiistelevät tiederahoituksen leikkauksista. Kyse on kymmenistä miljoonista euroista.

Hallituspuolueiden yhtenäisyys on saanut säröjä budjettiriihen lähestyessä, kun puolueet nokkivat toisiaan tiederahoituksen leikkauksista. Politiikan toimittaja Tommi Parkkonen arvioi vihreiden toimineen asiassa ristiriitaisesti.

– Tämä on niin tyypillistä vihreille, jotka harrastavat tätä kaikissa hallituksissa. Ensin ollaan yhdessä päättämässä asioista ja sitten tullaan julkisuuteen nitisemään, ettei ole meidän vika, MTV:n Uutisaamussa vieraillut Parkkonen sanoo.

– Ymmärrän erittäin hyvin, että hallituskumppanien pinna rupeaa olemaan tiukalla.

Ilta-Sanomien politiikan toimittaja Timo Haapalan mukaan vihreät näyttävät päättämättömiltä.

– Tämän operaation myötä vihreät muuttui naurunalaiseksi ikään he eivät tietäisi, mitä ovat päättäneet, Haapala toteaa.

MTV:n yhteiskuntatoimituksen päällikkö Eeva Lehtimäen mukaan tiederahoituksen kiistassa oli kuitenkin kyse tyypillisestä tapahtumasta, sillä puolueet yrittävät profiloitua omissa kesäkokouksissa.

– Jopa hallituspuolueet boostaavat itsensä pieneen raivoon. Tällä hetkellä tieteen rahoitus näyttää kylläkin siltä, että pannaan kirkko keskelle kylää ja rahat jostain tiristetään. Siitä varmaan neuvotellaan jo tänään, Lehtimäki sanoo.

Haapalan epäilee vihreiden toiminnan johtuvan puolueen kokemattomasta ryhmästä.

– Siellä on kokematon ryhmä ja puoluejohto. Monet ovat eduskunnan ulkopuolella. Se on sellainen tuuliajoryhmä, jolta puuttuu politiikan ammattitaito tällä hetkellä, Haapala sanoo.

– Kun vielä neuvotaan moraalisesti muita, en yhtään ihmettele, että jopa vasemmistoliitolla alkaa kuplia.

Parkkonen on samaa mieltä Haapalan kanssa vihreiden kokemattomuudesta.

– Vihreiden puheenjohtaja on ensimmäisen kauden kansanedustaja, varapuheenjohtajat eivät ole kansanedustajia ja kahdestakymmenestä kansanedustajasta 14 on ensikertalaista eduskunnassa. Kokemattomuus kieltämättä näkyy tällä hetkellä, Parkkonen sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat