Mainos

Hallituskumppanit tyytyväisiä SDP:n ratkaisuun: ”Rinne on tolkun mies”

SDP:n hallituskumppanit ovat tyytyväisiä ministeriratkaisuun.

Sekä pääministeri Jyrki Katainen (kok.) että kaikki kolme hänen mahdollista seuraajaansa uskovat yhteistyön uuden valtiovarainministerin Antti Rinteen kanssa sujuvan hyvin.

- Kokemuksen perusteella on hyvä, että kunkin puolueen politiikasta päättävät ja ohjaavat ihmiset istuvat nimenomaan avainministerin tehtävissä, jotka sitten myös käyvät neuvotteluja, sanoo Katainen.

- Hänet on valittu toisen päähallituspuolueen puheenjohtajaksi ja on joka tapauksessa erittäin merkittävä vaikuttaja. Siinä mielessä on luontevaa, että hän ottaa myös raskaimman salkun, joka puolueella on, totesi Jan Vapaavuori (kok.).

- On oikein hyvä juttu, että Antti Rinne tulee valtiovarainministeriksi. Hallituksen pöydän ympärillä pitää olla henkilöitä, joilla on valtaa päättää. Tervetuloa ja puikkoihin kiinni vaan, toivotti puolestaan Paula Risikko (kok.).

Ratkaisu kelpasi myös hallituspuolue vihreille:

- Minun mielestäni se oli luontevaa, että SDP:n puheenjohtaja päätti ryhtyä valtiovarainministeriksi. Toivon, että hyvä yhteistyö jatkuu, sanoi vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö.

Antti Rinne laukoi puheenjohtajakampanjansa aikana lausuntoja muun muassa siitä, että kehysriihen päätökset pitäisi avata uudelleen. Rinteen kovista puheista huolimatta kaikki vakuuttavat uskovansa yhteistyöhön.

-Uskon että yhteistyö sujuu ihan hyvin. Me kaikki olemme vastuussa talouden vakaudesta ja myös niistä vaikeista päätöksistä, joita on jo tehty ja niiden toimeenpanosta, Katainen summasi.

-Olen keskustellut matkan varrella Rinteen kanssa, ja hän on tolkun mies. Olemme kaikki isänmaan asialla ja tavoittelemme sekä työllisyystilanteen parantamista että talouskasvua. Kyllä tästä paketista ihan hyvä tulee, arvioi Alexander Stubb (kok.).

Tulevan pääministerin ja uuden valtiovarainministerin yhteistyökyky punnitaan viimeistään kesäkuussä käytävissä minihallitusneuvotteluissa. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.