Mainos

Hallitus sopi määrärahakehyksistä

Hallitus on sopinut valtion määrärahakehyksistä neljälle seuraavalle vuodelle. Ensi vuonna menokehys on 193,8 miljardia markkaa.

Niinistö

Seuraavina vuosina menokehys jonkin verran nousee. Vuonna 2004 se kuitenkin laskee 193,1 miljardiin markkaan. Kehykset on laskettu vuoden 2001 hintatasossa.

Valtiovarainministeri Sauli Niinistö huomautti, että talouden ylikuumenemisen riski tulee aina lähemmäksi ja lähemmäksi. Liioin valtion velka ei ole mihinkään kadonnut, mikä on budjetin rajoite.

Niinistö muistutti myös väestörakenteen muuttumisesta. Kun tavoitteena on pysyvä ylijäämäinen tila valtiontaloudessa, merkitsee se sitä, että kehysten pitää olla kireitä. Kehyspäätöksen mukaisen valtion rahoitusylijäämän suhteessa bruttokansantuotteeseen arvioidaan nousevan tämän vuoden 0,6 prosentista 1,4 prosenttiin ensi vuonna.

Niinistön mukaan valtion toimien arvioidaan vahvistavan kuntataloutta nettomääräisesti 1-1,6 miljardilla markalla laskentavasta riippuen. Hallitus antaa erikseen eduskunnan tiedonannon kehyspäätöksestä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.