Mainos

"Hallitus lypsää terveyshoitomaksukorotukset kunnilta"

Suomen kuntaliiton varapuheenjohtaja Rakel Hiltunen

Helsinkiläisvaikuttajan, Suomen Kuntaliiton varapuheenjohtajan Rakel Hiltusen mukaan korotettavista terveydenhoitomaksuista tulevat rahat on saatava kuntien käyttöön. "Nyt hallitus esittää, että nämä rahat menevätkin valtiolle", ihmettelee Hiltunen.

Suomen Kuntaliiton varapuheenjohtajan, kansanedustaja Rakel Hiltusen mukaan valtion on tultava kuntia vastaan nyt, kun hoitajien palkoista on päästy sopuun.

- Uudet sopimukset maksavat esimerkiksi Helsingille noin 130-140 miljoonaa euroa. Helsingin osalta valtionosuudet maksavat vain 15 miljoonaa euroa eli valtion ote on aivan olematon, kritisoi MTV:n Huomenta Suomessa vieraillut Hiltunen.

Hiltunen myöntää, että uuden palkkasopimuksen myötä nousevat kunnalliset verotulot.

- Kuitenkin myös valtion verotulot kasvavat, Hiltunen painottaa.

Terveyskeskusmaksut ja poliklinikkamaksut nousevat vuoden vaihteessa 16 prosenttia. Tämä tarkoittaa kansalaiselle keskimäärin 2-3 euron korotuksia per käynti. Hiltusen mukaan kunnat tarvitsisivat kipeästi näitä rahoja, mutta hallitus on asiasta toista mieltä.

- Hallitus on lypsämässä nyt näitä rahoja kunnilta pois. Hallitushan esittää parhaillaan, että nämä rahat menisivät valtiolle. Kyllähän ne on ehdottomasti saatava kuntien käyttöön, jotta kunnat voivat turvata nämä palvelut. Se on vähintä, mitä valtio voi nyt tehdä, Hiltunen sanoo.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.