Hallituksen uuteen kriisiin ajanut luonnonsuojelulaki täysistunnon käsittelyyn – Ohisalo: "Keskusta voi edelleen osoittaa olevansa luottamuksen arvoinen"

3:47
Näin Uuteen-Seelantiin matkustanut pääministeri Marin vastasi toimittajille keskustan toiminnasta luonnonsuojelulain käsittelyssä.

Opposition kanssa yhteen lyöttäytynyt keskusta ei peräänny muodostamastaan kannasta, sanoi puolueen johtaja Saarikko keskiviikkona.

Hallituspuolueita repivä esitys luonnonsuojelulain muuttamiseksi etenee tänään eduskunnan täysistunnon käsittelyyn.

Lain laajamittainen uudistus nousi tiistaina otsikoihin, kun hallituspuolue keskusta äänesti yhdessä oppositiopuolueiden kanssa hallituksen aiemman esityksen muuttamiseksi.

Eduskunnan ympäristövaliokunnassa tapahtuneessa linjauksessa esityksestä poistui uhanalaisia luontotyyppejä koskevia pykäliä.

Vihreiden puheenjohtaja, ympäristö- ja ilmastoministeri Maria Ohisalo sanoi eilen STT:lle odottavansa, että keskusta voisi vielä palata hallituksen riviin luonnonsuojelulaista.

– Keskusta voi osoittaa olevansa luottamuksen arvoinen edelleen olemalla hallituksen yhteisen esityksen takana, Ohisalo sanoi.

Keskustan puheenjohtaja, valtiovarainministeri Annika Saarikko puolestaan sanoi, ettei keskusta peräänny luonnonsuojelulaista muodostamastaan kannasta. Hänen mukaansa puolue on muodostanut kantansa tarkkaan harkiten.

Käsittelyssä on tänään määrä päättää esityksen sisällöstä. Sen pohjalta esityksen hyväksymisestä äänestetään myöhemmin. Esityksen hyväksymisestä päättävä toinen käsittely voi eduskunnan pelisääntöjen mukaan tapahtua aikaisintaan kolmen päivän kuluttua ensimmäisestä käsittelystä.

Eripura on noussut yhtä lakia suuremmaksi kysymykseksi hallituksen toimintakyvystä. Muista hallituspuolueista on sanottu, että neuvottelut esimerkiksi maatalouden ja sote-alan tukipaketista eivät toistaiseksi etene luottamuspulan vuoksi.

Vihreät on vaatinut hallituspuolueiden puheenjohtajia koolle. Ohisalon ja vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtajan Atte Harjanteen mukaan mikään ei etene hallituksessa ennen tätä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja