Mainos

Hallituksen suosio vakaa

Sateenkaarihallituksen kansansuosio on pysynyt suhteellisen vakaana viime aikojen poliittisesta kohusta huolimatta, kertoo oululaisen sanomalehti Kalevan teettämä mielipidekysely. Sen sijaan pääministeri Paavo Lipposen (sd.) suosio on laskenut.

Kalevan teettämän kyselyn mukaan lähes neljännes suomalaisista eli 23 prosenttia oli marraskuussa tyytyväisiä hallituksen toimintaan. Tyytymättömiä oli kuitenkin 39 prosenttia.
Hallituksen suosio on nyt likipitäen samalla tasolla kuin huhtikuussa, jolloin hallitukseen tyytyväisiä oli 24 prosenttia ja tyytymättömiä 37 prosenttia suomalaisista. Kesällä ja alkusyksyllä hallituksen suosio on ollut melkoisesti kehnompi.

Pääministeri Lipposeen taas oli tyytyväisiä 24 prosenttia vastaajista, mikä on neljä prosenttiyksikköä vähemmän kuin huhtikuussa. Tyytymättömien osuus taas on reilussa puolessa vuodessa kasvanut seitsemällä prosenttiyksiköllä ja on nyt 46 prosenttia.
Kyselyn teki Suomen Gallup 24.10.-5.11. Siinä oli mukana 944 äänioikeusikäistä eli 18 vuotta täyttänyttä suomalaista. Tulosten luottamusväli on kolme prosenttiyksikköä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.