Mainos

Hallituksen kokoonpanosta ei tullut tolkkua Ylen tentissä

Tulevan hallituksen kokoonpanosta ei tullut tolkkua eduskuntavaalitaistelun viimeisessäkään tv-tentissä. Ylen suureen vaalikeskusteluun kokoontuneet kahdeksan nykyisen eduskuntapuolueen puheenjohtajat olivat yksimielisiä vain siitä, että suurimman puolueen puheenjohtaja aloittaa neuvottelut.

Vain kokoomuksen Jyrki Katainen oli selvästi valmis tekemään suurimman puolueen puheenjohtajasta myös pääministerin, mutta kannanottoa varmaan auttoi oman puolueen kärkisija viimeisessä mielipidemittauksessa.

Mielipidemittauksissa alaspäin painuneen perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini kommentoi lukuja toteamalla, että niillä luvuilla nykyinen hallituspohja jatkaisi. Hänen mielestään perussuomalaisille kuuluisi vaalivoittajana myös paikka hallituksessa, mutta hän myönsi ohjelmakysymysten ratkaisevan.

Myös SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen piiskasi kannattajiaan sunnuntaiksi vaaliuurnille arvioimalla, että gallupluvuilla nykyinen hallitus jatkaisi.

-Jos ministerit Katainen ja Kiviniemi vaihtavat keskenään salkkuja, se ei muuta Suomessa mitään, Urpilainen sanoi.

Urpilainen ottaisi perussuomalaiset mukaan ainakin hallitusneuvotteluihin. Myöskään keskustan puheenjohtaja Mari Kiviniemi ei ollut valmis ottamaan perussuomalaisia hallitukseen suin päin, vaan hän korosti sitoutumista hallitusohjelmaan.

Keskustaa syytettiin pelottelusta

Paneeli käynnistyi jälleen lyhyellä kiistalla eurotaloudesta. Urpilainen ja Soini syyttivät keskustaa perusteettomasta äänestäjien pelottelusta.

Urpilainen ja Soini saivat ottaa kantaa keskustan puoluesihteerin Timo Laanisen väitteeseen, jonka mukaan oppositio on saanut aikaan korkojen nousun vastuuttomilla vaalipuheillaan. Soini piti täysin vastuuttomana sitä, että keskustan kansanedustaja Mika Lintilä on väittänyt radiossa opposition vaarantavan Suomen tavoitteet EU:n maatalousneuvotteluissa.

Urpilainen katsoi Laanisen puheiden kielivän keskustan hädästä. Hän sanoi SDP:n olevan suomalaisen veronmaksajan asialla yrittäessään käydä samaa keskustelua, jota asiantuntijat ja media muualla Euroopassa käyvät.

Kiviniemi sanoi, että kyse on puoluesihteerin kannanotosta. Hän muistutti kuitenkin, että Suomen koroissa näkyy lievää nousua.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.