Mainos

Hallitukselta tukipaketti Stora Enson saneerausalueille

Opposition mukaan hallitus ei ole tehnyt riittävästi pysäyttääkseen puun hinnannousun.

Stora Enson saneerauksesta kärsivät alueet nimetään äkillisen rakennemuutoksen alueiksi. Hallitus lisää budjetin tukirahoja 15 miljoonaa euroa.

Pääministeri Matti Vanhanen tiedotti suunnitelmista tiedotustilaisuudessa iltapäivällä.

Stora Enso on ilmoittanut vähentävänsä Suomesta yli 1200 työpaikkaa. Yhtiö sulkee lopullisesti Summan ja Kemijärven tehtaat.

Vanhanen sanoi pitävänsä Stora Enson saneeraustoimia "äärimmäisen ikävänä uutisena". Hallitus ei kuitenkaan katso, että metsäteollisuus olisi kriisiala.

Vanhanen ja muut ministerit lohduttivat eduskunnassa pitämässään lehdistötilaisuudessa työpaikkansa menettäviä sillä, että vahva taloustilanne ja työvoiman kysyntä auttavat työllistymisessä.

SDP: Paperiteollisuus pelastettava

SDP:n puoluehallitus vaatii hallitusta ryhtymään kiireellisiin toimenpiteisiin suomalaisen metsäteollisuuden toimintaedellytysten turvaamiseksi.

Puoluehallituksen mukaan hallitus on laiminlyönyt puun hintakehitykseen vaikuttamisen eikä ole saanut aikaan tuloksia puutullineuvotteluissa Venäjän kanssa. SDP:n puoluehallitus vaatiikin hallitukselta selvitystä toimista, joihin se ryhtyy paperiteollisuuden pelastamiseksi.

Sosialidemokraatit paheksuvat jyrkästi Stora Enson tehtaiden sulkemista Kemijärvellä ja Haminassa. Puoluehallitus vaatii, että Stora Enso selvittää yhdessä henkilöstön kanssa mahdollisuudet lakkauttamispäätösten perumiseksi.

Sosialidemokraatit muistuttavat, että lakkauttamispäätösten kohteeksi joutuneiden tehtaiden toiminta on kannattavaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.