Mainos

Hallitukselle moitteita salailusta EU-asioissa

Vasemmistoliiton Paavo Arhinmäki arvosteli eduskunnan kyselytunnilla hallitusta siitä, että unionin puheenjohtajan Saksan Suomelle toimittamaa kysymyslistaa EU-perustuslakineuvotteluista eikä Suomen siihen antamia vastauksia ole julkistettu. Vihreiden Heidi Hautala myötäili Arhinmäkeä.

Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) pitää mahdollisena ja jopa todennäköisenä, että EU:n perustuslakineuvotteluissa päädytään malliin, jossa sovittavat muutokset tehdään aiempaan tapaan vanhoihin sopimuksiin.

- Se saattaa antaa vaikutelman, että muutokset ovat ikään kuin vähäisempiä. Meille on olennaista, mikä on muutosten sisältö, Vanhanen sanoi eduskunnan kyselytunnilla tänään.

EU-maiden päämiehet pyrkivät sopimaan kesäkuun huippukokouksessa siitä, miten perustuslakineuvotteluja ryhdytään jatkamaan. Paavo Arhinmäki (vas.) arvosteli sitä, että puheenjohtajamaa Saksan Suomellekin toimittamaa kysymyslistaa eikä Suomen antamia vastauksia ole julkistettu. Vanhasen mukaan kysymykset olivat yleisluontoisia ja vastausten julkistamisella Suomi heikentäisi omaa neuvotteluasemaansa.

Vihreiden Heidi Hautala myötäili Arhinmäkeä. Hän muistutti, että hallitus on luvannut edistää EU:sta käytävää kansalaiskeskustelua.

- Ei pidä antaa kuvaa, että valmistelua tehdään salassa, Hautala opasti.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.