Mainos

Hallitukselle luottamuslause

Eduskunta keskusteli hallitusohjelmasta kolmen päivän ajan. Hallituksen ja opposition rivit säilyivät luottamusäänestyksissä ehjinä.

Uusi hallitus on saanut eduskunnalta ensimmäisen luottamuslauseensa äänin 115 - 69.

SDP:n epäluottamusesityksen kaatanut äänestys päätti tiedonantona eduskunnalle annetun hallitusohjelman käsittelyn.

SDP:n ohella muillakin oppositioryhmillä oli omat esityksensä epäluottamuslauseeksi. Nekin menivät nurin erillisissä äänestyksissä.

Perussuomalaisten Timo Soini epäili hallitusohjelman jyrkentävän kansan kahtiajakoa ja jatkavan Suomen itsemääräämisoikeutta. Kristillisdemokraattien Päivi Räsäsen esityksen mukaan ohjelmassa ei ole eväitä vanhustenhuollon tai taloudellisen ja sosiaalisen eriarvoistumisen ratkaisemiseksi eikä tasa-arvotupon toteuttamiseksi.

Vasemmistoliiton Annika Lapintie katsoi, ettei ohjelma edes pyri yhteiskunnallisen oikeudenmukaisuuden lisäämiseen.

Suurimman oppositioryhmän SDP:n puheenjohtaja Tarja Filatov kaipasi "todellisia toimia" työllisyyden vahvistamiseksi. Ryhmä katsoi hallituksen laiminlyövän myös kunnallisten peruspalvelujen turvaamisen ja hyväksyvän tuloerojen kasvun.

SDP:n Valto Koski äänesti tyhjää, kun käsittelyssä olivat muut kuin hänen oman puolueensa esitykset. Perussuomalaisten Pertti Virtanen ei ottanut kantaa kristillisdemokraattien ponteen.

Kari Kärkkäinen (kd.) tarjosi vahingossa hallitukselle luottamusta ensimmäisessä äänestyksessä. Muutoin hallituksen ja opposition rivit säilyivät ehjinä. Istunnosta oli poissa 15 kansanedustajaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.