Mainos

Hallitukseen tulee seitsemän ministerityöryhmää

Hallitusryhmät nimeävät ensi viikon loppuun mennessä ehdokkaat ministerityöryhmiin.

Uuteen hallitukseen tulee seitsemän ministerityöryhmää sekä erikseen politiikkaohjelmien ministeriryhmät. Hallitus sopi neuvottelussaan tänään työryhmien asettamisesta.

Hallinnon ja aluekehityksen ministerityöryhmää johtaa hallinto- ja kuntaministeri Mari Kiviniemi (kesk.), sivistyspoliittista ministerityöryhmää opetusministeri Sari Sarkomaa (kok.) ja sosiaalipoliittista ministerityöryhmää sosiaali- ja terveysministeri Liisa Hyssälä (kesk.). Ilmasto- ja energiapolitiikan työryhmän johtoon tulee kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarinen (kesk.).

Peruspalveluohjelman ministerityöryhmän puheenjohtaja on valtionvarainministeri Jyrki Katainen (kok.), liikenne- ja viestintäpoliittisen ministerityöryhmän liikenneministeri Anu Vehviläinen (kesk.) tai viestintäministeri Suvi Linde'n (kok.). Paremman sääntelyn ministerityöryhmän johdossa on oikeusministeri Tuija Brax (vihr.).

Työn, yrittämisen ja työelämän politiikkaohjelmaa johtaa Pekkarinen. Terveyden edistämisen politiikkaohjelmaa vetää peruspalveluministeri Paula Risikko (kok.). Lasten, nuorten ja perheiden hyvinvoinnin politiikkaohjelman johdossa on kulttuuri- ja urheiluministeri Stefan Wallin (r.).

Neuvottelussa sovittiin, että kestävän kehityksen toimikunnan puheenjohtajaksi tulee työministeri Tarja Cronberg ja tietoyhteiskuntastrategian toteutusta johtavan neuvottelukunnan puheenjohtajaksi ministeri Linde'n.

Hallitusryhmät nimeävät ensi viikon loppuun mennessä ehdokkaat ministerityöryhmiin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.