Halla-aho: Vanhoilla puolueilla ei kykyä käsitellä nykymaailman ongelmia

Perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon mukaan olisi valitettavaa, jos maan hallitus hajoaisi henkilökysymyksiin.

Halla-aho sanoo linjapuheessaan, että kokoomus ajaa itseään ja hallitusta nurkkaan, josta pian vaikea päästä ulos kasvojaan menettämättä. Halla-aho sanoo, että kokoomusta tuntuu hiertävän perussuomalaisten uuden puheenjohtajiston henkilövalinnat, ei poliittinen linja.

Halla-aho sanoo, että hallitusohjelman perussuomalaisille tärkeitä kirjauksia pitää kunnioittaa ja noudattaa. Halla-aho korostaa, että vaatimus ei ole kohtuuton.

– Eilen kokoomuksen suunnalta viestitettiin, ettei riitä, että perussuomalaiset ovat sitoutuneet hallitusohjelmaan. Meidän pitäisi kuulemma sitoutua vielä kokoomuksen arvoihinkin. Ei tämä tietenkään käy, Halla-aho puhui.

Halla-aho linjaa myös, että perussuomalaisten on suhtauduttava suopeasti yhteistyöhön muiden Pohjoismaiden kansallismielisten puolueiden kanssa.

"Eroaminen EU:sta ei realistista"

Halla-ahon mukaan uuden puheenjohtajiston saama vahva mandaatti lähettää selkeän viestin siitä, mihin suuntaan puoluetta halutaan kehittää. Halla-ahon mukaan puolueen juuret ovat pienen ihmisen puolustamisessa, mutta vähitellen perussuomalaisista on tullut kanava kansallisvaltioihin ja tiukkaan maahanmuuttopolitiikkaan uskoville.

– Kansallismielinen ajattelu asettaa oman kansan pienet ihmiset etusijalle, ei siksi, että se olisi hauskaa, vaan siksi, että pitkällä tähtäimellä tämä on ainoa kestävä ratkaisu, Halla-aho linjasi.

Halla-ahon mukaan maahanmuuttopolitiikan ongelmat pahentavat muita ongelmia. Halla-aho sanoo, että vanhoilla puolueilla ei ole halua tai kykyä käsitellä nykymaailman ongelmia.

Suomen eroaminen Euroopan unionista ei Halla-ahon mukaan ole tällä hetkellä realistinen vaihtoehto. Halla-aho kuitenkin korostaa, että puolueen on edistettävä EU-kriittistä keskustelua. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja