Mainos

Halla-aho uskoo, että joukkopakoa oli suunniteltu etukäteen

Jussi Halla-aho uskoo, että päätös hallituksesta erottamiseen oli tehty jo ennen maanantaisia neuvotteluja. 

Perussuomalaisten tuore puheenjohtaja Jussi Halla-aho katsoo eduskuntaryhmästä irtautuneiden kansanedustajien eronneen samalla myös puolueesta.

Näin laajamittainen joukkopako puolueesta tuli Halla-aholle yllätyksenä, mutta ei usko sen olleen spontaani reaktio.

– En usko, että loikkausta tässä mittakaavassa voi tapahtua ilman, että se on suunniteltu ja keskustelua on käyty muiden hallituspuolueiden kanssa.

– Henkilökohtaisesti tämä tuntuu hyvin ikävältä. Minulla on taipumus luottaa ihmisiin ja siihen, että he toimivat avoimesti ja rehellisesti.

Halla-aho korostaa, että perussuomalaisista ei ole tulossa yhden asian puolue, vaan puolueohjelma nojaa edelleen samoihin teemoihin kuin ennenkin.

– En ole koskaan tässä puolueessa kyseenalaistanut sitä, että joitakin muita kiinnostavat ennen kaikkea muut teemat. Meidän moniäänisyys ja monikärkisyys tulee juuri siitä, että meillä on monenlaisia ihmisiä jotka ajavat monenlaisia teemoja.

"Hallituksesta erottaminen henkilökysymys"

Hallituksen jatkosta keskusteltiin eilen Kesärannassa, jossa Halla-aho ilmaisi halukkuutensa jatkaa hallitusyhteistyötä voimassaolevan hallitusohjelman mukaisesti.

Pääministeri Juha Sipilä ja kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo ilmoittivat kuitenkin, ettei hallitusyhteistyö Halla-ahon johtaman perussuomalaisten kanssa ole enää mahdollinen.

Halla-aho kommentoi asiaa vasta tänään pidetyssä tiedotustilaisuudessa. Hänen mukaansa hallituskumppaneille ei riittänyt se, että perussuomalaiset olisivat sitoutuneet nykyiseen hallitusohjelmaan, vaan heitä kiinnosti puolueen kanta tuleviin neuvotteluihin liittyen esimerkiksi EU:n Dublin-asetuksen muutokseen sekä Britannian EU-eroon.

Neuvotteluissa kynnyskysymykseksi nousi myös perussuomalaisten vaatimukset maahanmuuttopolitiikan kiristämiseksi.

Halla-aho epäilee, että päätös perussuomalaisten erottamisesta olisi tehty jo ennen maanantaisia neuvotteluita. Hän uskoo myös, että hallitusyhteistyön päättyminen ei liity vain perussuomalaisten tekemisiin.

– Syy on henkilöissä. Ei vain minussa, vaan myös varapuheenjohtajien henkilöissä, Halla-aho sanoo.

 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.