Mainos

Halla-aholta kritiikkiä Soinille: Perussuomalaiset pyrkivät hallitukseen liian innokkaasti

Perussuomalaisten todennäköinen puheenjohtajaehdokas, europarlamentaarikko Jussi Halla-aho kritisoi puolueen nykyisen johtajan Timo Soinin linjaa MTV:n haastattelussa. Halla-ahon mukaan puolue kärkkyi edellisten eduskuntavaalien jälkeen hallituspaikkaa liian innokkaasti.

Hän katsoo, että perussuomalaisten selkeä pyrkimys hallituspuolueeksi vaalien jälkeen vähensi puolueen mahdollisuuksia vaikuttaa hallitusneuvotteluissa.

– Hallitusohjelmassa on kuitenkin paljon hyvää. Esimerkiksi maahanmuuttoa koskeva osuus. Perussuomalaisten rooli sen laatimisessa oli aivan keskeinen.

Halla-ahon mukaan puolue on osin epäonnistunut lunastamaan äänestäjiensä odotuksia.

– Kenttä olisi kaivannut sitä, että perussuomalaiset olisi korkean tason ulostuloissaan enemmän nostanut esille niitä kysymyksiä, jotka ovat äänestäjillimme kaikkein keskeisimpiä.

– Ihmiset eivät ole tyhmiä ja ymmärtävät, että koalitiohallituksessa perussuomalaiset eivät voi sanella politiikkaa. Tämä on kuitenkin eri asia kuin se, että julkisissa ulostuloissa esitetään kantoja, jotka ovat jopa ristiriidassa perussuomalaisten omien linjausten kanssa.

Kritiikkiä sataa myös hallituskumppaneille, jotka eivät Halla-ahon mukaan ole kiristäneet maahanmuuttoon liittyviä kantojaan tarpeeksi.

– On nähtävissä selkeää haluttomuutta toteuttaa kiristyksiä muuten kuin näön vuoksi ja mennä samalla linjalla, kuin kaikki vertailukelpoiset Euroopan maat, Pohjoismaat mukaan luettuna.

Katso koko haastattelu alta:

29:59

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.