Mainos

Halla-aho syyttää mediaa ja poliitikkoja Turun tapahtumien vähättelystä

2:12

Perussuomalaiset vaatii paperittomasti maassa oleskelevien säilöönottoa.

Perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon mukaan media ja poliitikot ovat vähätelleet viime perjantaisia tapahtumia Turussa. Hän syyttää päättäjiä toimimattomuudesta ja huonosta politiikasta.

– Huono maahanmuuton hallinta on poliittinen valinta. Sen riskit ovat tuottamuksellisia. Sen lieveilmiöt ovat pitkälti vältettävissä, mutta tämä vaatii rohkeutta ja poliittista tahtoa, sanoi Halla-aho perussuomalaisten eduskuntaryhmän kesäkokouksessa.

Halla-aho huomautti, että perussuomalaiset ovat puhuneet vuosien ajan "leväperäisen" maahanmuuton vaaroista.

Aiemmin tänään STT:n haastattelussa Halla-aho totesi perussuomalaisten kannattavan tiedustelulainsäädäntöä, mutta se ei hänen mukaansa yksin riitä.

Halla-ahon mukaan ongelmana on se, että Suomeen tulee ihmisiä, jotka eivät ole suojelun tarpeessa, mutta käyttävät hyväksi turvapaikkajärjestelmää.

– Perimmäinen ongelma on se, että tänne tulee ihmisiä, jotka sisältävät paljon riskejä.

Jos perustuslakia muutetaan tiedustelulainsäädännön takia, perussuomalaiset aikovat Halla-ahon mukaan vaatia, että sitä voidaan muuttaa niin, että paperittomasti maassa olevien vapaata liikkumista voidaan rajoittaa.

– Yleinen riski on, että kielteisen turvapaikan saaneet ihmiset katoavat eikä kukaan tiedä, missä he ovat. Jos ihmistä ei voida palauttaa eivätkä he suostu vapaaehtoisesti palaamaan, heidät pitäisi ottaa säilöön, kunnes palauttaminen on mahdollista.

Pöytä putsattu, vakuutti eduskuntaryhmän puheenjohtaja

Halla-aho ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meri korostivat kesäkokouksessa pitämissään puheissa puolueen yhtenäisyyttä ja yhteistyötä.

Perussuomalaisten pöytä on puhdistettu, vakuutti Meri. Meren mukaan "rankaisemisen ja harjaamisen aika" on ohi ja asiat hoidetaan puolueessa jatkossa yhteistyöllä ja keskustelemalla.

Meri viittasi kesäkuun puoluekokouksen jälkeisiin tapahtumiin, kun ryhmästä irtautui joukko puolueen kansanedustajia.

Halla-ahon mukaan puolue selvisi jakautumisesta hyvin.

– Ryhmä on pienempi kuin ennen, mutta se on parempi, hän sanoi.

– Osa kansanedustajista lähti omille teilleen, osa omien intressiensä vuoksi ja osa huonon harkinnan vuoksi, mutta puolue ei ole hajonnut.

Paikallisyhdistyksissä ja valtuustoryhmissä eroamisia Halla-ahon mukaan on ollut vähän.

Hänen mukaansa Jyväskylän puoluekokouksen jälkeen ketään ei ole erotettu, vaan loikanneiden edustajien katsotaan eronneen itse.

Tilanne antaa perussuomalaisille mahdollisuuden aloittaa puhtaalta pöydältä, Halla-aho sanoi. Hänen mukaansa puolueen kannatuksen lasku ei ole hallitusvastuun syytä, vaan sen, että äänestäjät ovat pettyneet puolueen kykyyn edustaa vaihtoehtoa.

– Meidän tehtävämme on palauttaa tämä menetetty luottamus. Se tapahtuu nostamalla takaisin toiminnan keskiöön ne teemat, joissa me olemme vaihtoehto muille puolueille ja joiden vuoksi ihmiset ovat äänestäneet meitä.

Seuraavien eduskuntavaalien jälkeen perussuomalaisten ryhmä on taas suurempi, Halla-aho sanoi.

Puolueen teemat "sisäinen solidaarisuus ja kansallinen etu"

Puolueen kantaviksi teemoiksi Halla-aho mainitsi sisäisen solidaarisuuden ja kansallisen edun.

– Kansallisella edulla tarkoitamme sitä, että suomalaisen julkisen vallan ensisijainen tehtävä on olla Suomen kansan edunvalvoja. Ketään muuta ei meidän etumme kiinnosta, Halla-aho sanoi.

Sisäisellä solidaarisuudella Halla-ahon mukaan tarkoitetaan sitä, että suomalaiset ikään, terveydentilaan, asuinpaikkaan tai tuloihin katsomatta pidetään mukana. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.