Mainos

Halla-aho: Vaalit todistavat, Perussuomalaiset ei ole yhtä kuin Soini

Perussuomalaisten kansanedustaja Jussi Halla-ahon mukaan presidentinvaalien tulos viimeistään todistaa sen että, perussuomalaiset ei ole yhtä kuin Timo Soini, eikä kyseessä ole yhden miehen puolue. Soini sai vajaat kymmenen prosenttia presidentinvaalien ensimmäisellä kierroksella.

– Se on muistutus siitä, että puolueen kannatus on puolueen kannatus, joka koostuu monista eri osatekijöistä, ei ainoastaan Soinista, Halla-aho kertoo MTV3 Uutisille.

Hengettömyys vaivaa vaaleja

Halla-aho sanoo, että presidentinvaaleja on vaivannut tietynlainen hengettömyys.

– Uskoisin, että suurin syy on se, että Sauli Niinistöä on niin monta vuotta pidetty jokseenkin varmana seuraavana presidenttinä, se on vienyt parhaat mehut kampanjoimisesta kaikkien ehdokkaiden kohdalla.

Neljän ehdokkaan kärki koostui Halla-ahon mielestä neljästä parhaasta ehdokkaasta. Ehkä hieman yllättäen kristillisdemokraattien Sari Essayahin suuntaan löytyy tukea.

– Essayahin heikko menestys harmitti minua, hänelle olisin suonut paremman kannatuksen. Hän esiintyi erittäin edukseen vaaliväittelyissä. Hän on asiantunteva, edustava, sympaattinen ja diplomaattinen, Halla-aho luonnehtii.

– Pätevä ei aina välttämättä ole myyvä, ja se on harmillista.

Niinistön valinta ei varmaa

Vaalien toisesta kierroksesta on Halla-ahon mukaan tulossa mielenkiintoinen.

– Uskon, että Pekka Haavistolla on paremmat tosiasialliset mahdollisuudet Niinistöä vastaan kuin Paavo Väyrysellä olisi ollut. Ihan siitä syystä, että oltiin Väyrysestä muuten mitä mieltä tahansa, niin hänellä on paljon historiallista taakkaa.

– Minun on vaikea kuvitella, että missään tilanteessa yli puolet suomalaisista äänioikeutetuista äänestäisi Väyrystä. Tämä projekti presidentiksi pääsemistä ajatellen oli tuhoon tuomittu alusta pitäen.

Haavisto tulee Halla-ahon mukaan tavallaan uutena ilmiönä vähän puskista, joten toisella kierroksella voi tapahtua mitä tahansa, niin kuin oli vähällä tapahtua Elisabeth Rehnin kohdalla ja mikä tapahtui Tarja Halosen kohdalla vuonna 2000.

– En pidä Niinistön valintaa mitenkään varmana, mutta totta kai hän ennakkosuosikki on.

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.