Halla-aho puolueensa gallup-noususta: Ilmastokeskustelu ja maahanmuuttoasiat lisänneet perussuomalaisten kannatusta

Perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon mukaan ilmastokeskustelu ja maahanmuuttoasiat ovat nostaneet puolueen kannatusta.

Halla-aho uskoo perussuomalaisten saaneen kannatusta ihmisiltä, jotka eivät äänestäneet edellisissä eduskuntavaaleissa. Lisäksi Halla-aho arvioi, että perussuomalaisille on tullut kannattajia keskustalta, kokoomukselta ja SDP:ltä.

–  Oma tuntumani on, että lähinnä keskustalta ja kokoomukselta, Halla-aho sanoo STT:lle.

Ylen tänään julkaisemassa kannatusmittauksessa perussuomalaiset oli noussut toiseksi suosituimmaksi puolueeksi kokoomuksen ohi. Perussuomalaisten kannatus oli 16,3 prosenttia, mikä on 1,2 prosenttiyksikköä enemmän kuin Ylen edellisessä mittauksessa. Suosituin puolue oli SDP tasan 19 prosentin kannatuksella.

Halla-aho: Lukemat erittäin hyviä verrattuna aiempaan

Neljän vuoden takaisissa vaaleissa perussuomalaisten kannatus oli 17,7 prosenttia. Puolueen suosio on siis Ylen tuoreessa gallupissa edelleen matalampi kuin viime eduskuntavaaleissa.

Halla-aho ei ryhdy ennakoimaan, millaiseksi puolueen kannatus lopulta muodostuu eduskuntavaaleissa.

–  Kyllähän nämä nykyiset luvut ovat erittäin hyviä, jos ajatellaan mistä lähdettiin liikkeelle silloin kun minä tulin puheenjohtajaksi, Halla-aho arvioi.

Halla-aho valittiin perussuomalaisten johtoon kesällä 2017. Silloin puolueen kannatus Ylen kyselyssä oli hieman alle kymmenen prosenttia.

"Enemmistöjä vaikea saada aikaan"

Halla-ahon mukaan perussuomalaisten vahvuutena vaalikamppailussa on johdonmukaisuus ja muuttumaton viesti.

–  Jatkamme tällä nykyisellä linjalla ja nykyisillä teemoilla.

Ylen kannatusmittauksessa yksikään puolue ei pääse yli 20 prosentin kannatukseen. Jos samankaltainen tulos toteutuu vaaleissa, se saattaa tehdä seuraavan hallituksen muodostamisesta hankalaa.

–  Näyttää siltä, että enemmistökokoonpanoja on aika vaikea tällä vaalituloksella saada aikaan, Halla-aho sanoo.

Helsingin Sanomien uusimmassa mittauksessa perussuomalaisten kannatus oli 15,0 prosenttia ja Alma Median kyselyssä 13,4 prosenttia.

Lue myös:

    Uusimmat