Mainos

Soini: Perussuomalaisten suosion laskun syynä työmarkkinatilanne ja pakolaiskriisi

Perussuomalaisten gallupluisu johtuu pääosin pakolaiskriisistä ja työmarkkinatilanteesta, puolueen puheenjohtaja Timo Soini arvioi.

Tuoreimman Helsingin Sanomien gallupin mukaan puolueen kannatus on 10,8 prosenttia. Kevään eduskuntavaaleissa nykyistä hallituspuoluetta äänesti 17,7 prosenttia.  

-Jostain syystä moni katsoi alkuvaiheessa, että hallitus ja perussuomalaiset eivät tee mitään (pakolaiskriisille), Soini sanoi.  

Soini arvioi, että turvapaikkapolitiikan arvostelijoita ei ole perussuomalaisista Suomen suosituimmaksi puolueeksi nousseen SDP:n taakse siirtynyt. Sen sijaan kireän työmarkkinatilanteen takia "SDP on väliaikaisesti päässyt iskemään".  

-Onhan se gallup tietenkin kelvoton, ei siinä ole mitään selittelemistä, Soini sanoi puolueen tiedotustilaisuudessa.    

Soinin mukaan äänestäjiä on siirtynyt myös nukkuvien puolueeseen.  

-Kovassa painetilanteessa osa ihmisistä sanoo (gallupeissa), että ei ota kantaa.  

Ehdokkaiden määrä tärkeä  

Tiedotustilaisuudessa Soini esitteli kaavan, jolla perussuomalaiset voittaa seuraavat eduskuntavaalit: 0,2 prosenttiyksikköä lisää kannatusta joka kuukausi. Seuraavan kerran kaavaa testataan kuntavaaleissa vuonna 2017.  

-12 prosentin kannatus olisi melko hyvä. Viimeksi meillä oli noin 4500 ehdokasta. Jos saamme 6000 ehdokasta, me voitamme vaalit, Soini sanoi.  

Viimeksi perussuomalaiset sai kuntavaaleissa 12,3 prosentin kannatuksen.  

Soinin ykkösvastustajaksi on syksyn aikana vaihtunut suurin oppositiopuolue SDP. Vielä elokuun puoluekokouksessa Soini piti linjapuheen, jossa hän varoitteli "vihreiden, sosialistien ja RKP:n" pääsevän valtaan, jos perussuomalaiset luopuisi hallitusvastuusta.

Tiistain tiedotustilaisuudessa puolue oli varannut sivun SDP:n aikanaan hallituksessa tekemien päätösten muisteluun. Joulurauhan jälkeen Soini lupasi hyökätä ja haastaa juuri SDP:n.  

-Jos talous kääntyy ja työllisyys kasvaa, niin kannatuksemme kasvaa, Soini sanoi.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.