Halla-aho: Perheenyhdistämisen keinoja karsittava

Työmiehen tuumaustunnilla puhunut europarlamentaarikko Jussi Halla-Aho pitää erikoisena, että Suomeen saapuneista turvapaikanhakijoista valtaosa on irakilaisia. Hänen mukaansa keskeisissä verrokkimaissa, kuten esimerkiksi Pohjoismaissa sekä Alankomaissa valtaosa turvapaikanhakijoista tulee Syyriasta.

– Suomen tilanne on hyvin erikoinen. Tätä ei voi selittää maantieteellä, Halla-aho sanoo viitateen useiden Euroopan maiden läpi kulkevaan reittiin.

Maahanmuuttokriittisen Halla-ahon mukaan myös somalialaisille Suomi on ykköskohde.

– Irakilaiset ja somalit saava Suomesta oleskeluluvan helpommin kuin mistään muusta maasta.

– Minun nähdäkseni kyse puhtaasti turismista, Halla-aho lisää.

Halla-aho toteaa, että syyrialaisten tilanne on tukalampi, koska Syyriassa käydään sotaa.

– Uskon, että tavallisille ihmisille olisi helpompaa, että Suomi ottaisi esimerkiksi kiintiöpakolaisia Syyriasta.

Halla-ahon mukaan turvapaikkakäytäntöjä on kiristettävä, vetovoimatekijöitä karsittava ja perheenyhdistämisen keinoja kiristettävä EU:n perheenyhdistämisdirektiivin sallimissa rajoissa.

– Perheenyhdistäminen on tärkein yksittäinen maahanmuuttoperuste, Halla-aho sanoo.

Halla-aho pitää sisäministeriön arviota myönteisen oleskeluluvan saavista turvapaikanhakijoista liian alhaisena. Sisäministeriö on arvioinut, että viime vuonna saapuneista reilusta 32 000 turvapaikanhakijasta noin 10 000 saa myönteisen oleskeluluvan, tämä on on noin 30 prosenttia hakijoista.

Halla-aho peilaa asiaa Suomen vuonna 2014 antamiin myönteisiin päätöksiin ja hänen mukaansa oikea luku olisi lähempänä 70 prosenttia. 

Halla-aho toivoo turvapaikkakriteerien tulkintaan tiukkuutta 8:31

Lue myös:

    Uusimmat