Mainos

Halla-aho: Kielteisen oleskeluluvan saaneet lapsiperheet voisivat jäädä Suomeen, muut palautettava – Simon Elo: Ristiriitainen ehdotus

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho otti eilen kantaa kielteisen oleskelulupapäätöksen saaneiden palautuksiin. Halla-aho kommentoi aihetta Facebookissa.

Päivityksessään Jussi Halla-aho toteaa, että kielteisen oleskelulupapäätöksen saaneiden palautuksista puhuttaessa esiin nostetaan usein tarinat lapsina ja vauvoina maahan tulleista. Halla-aho jatkaa, että kuitenkin vain pieni osa palautettavien joukossa olevista on lapsia.

Halla-aho esittää päivityksessään ehdotuksen siitä, että vauvat ja pienet lapset vanhempineen voisivat jäädä Suomeen, mutta muut kielteisen lupapäätöksen saaneet palautettaisiin takaisin.

Keskiviikkona Halla-aho kommentoi MTV Uutisille lyhyesti, ettei hänellä ole ehdotukseensa lisättävää.

Hyvin ristiriitainen ehdotus

Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo pitää Halla-ahon ehdotusta hyvin ristiriitaisena.

– Varsinkin kun vielä jokin aika sitten Halla-aho ehdotti, että kielteisen turvapaikan saaneet laitettaisiin säilöön jonnekin saarelle ja sinne voisi hänen mukaansa laittaa myös lapsia, Elo toteaa.

Halla-aho on ehdottanut aiemmin, että vastaanottokeskuksia voitaisiin sijoittaa Itämeren saarille, joista ei ole yhteyttä Manner-Suomeen.

Elo huomauttaa myös, että lopullisen päätöksen turvapaikan saamisesta tekee Maahanmuuttovirasto.

– Heillä on paras tieto näistä henkilöistä. Ja lakien mukaan lapset saavat erityistä suojelua.

Keskustelulle on annettava tilaa

Keskustan eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Markus Lohi puolestaan pitää positiivisena Halla-ahon ymmärrystä lapsiperheiden erilaiseen tilanteeseen.

– Halla-ahon linja on ollut minusta hyvin kova, mutta nyt siellä on kuitenkin tällainen pieni inhimillisyys aistittavissa. Tietenkään me ei voida maahanmuuttopolitiikassa kategorisesti asettaa niin, että lapsiperhettä kohdeltaisiin aina eri tavoin kuin muita.

Lohi kummastelee Halla-ahon kirjoituksen viestiä siitä, että kun päätös on tehty, keskustelulle aiheesta ei olisi enää tarvetta.

– Minusta mielipiteen ja sen ilmaisemisen vapautta ei pidä missään nimessä lähteä rajoittamaan. On kuitenkin eri asia pitää mielenosoitus kuin vastustaa viranomaisten toimintaa. Silloin kun viranomaiset toimivat, pitää antaa työrauha. Mutta mieltä voidaan osoittaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.